ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στο Κίεβο, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, και άλλους ανώτατους αξιωματούχους.
Η επίσκεψη αυτή θα είναι η τρίτη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς έχει ήδη μεταβεί δύο φορές στην Οδησσό, πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό.
Στο πλαίσιο των επαφών του, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επαναλάβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών, και ότι καταδικάζει τον αναθεωρητισμό, από όπου και εάν προέρχεται.
Επίσης, αναμένεται να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη στήριξη της κυβέρνησης και του λαού της Ουκρανίας, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές πλαίσιο.
Για λόγους ασφαλείας, λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.
Διαβάστε επίσης:
Δένδιας: Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων για θέματα εξωτερικής πολιτικής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκος Ταχιάος: Τέλος Ιουλίου το Μετρό στην Καλαμαριά – Το 2027 το Flyover
- Πόλυς Β. Χατζηιωάννου (Safe Bulkers): Από την Νέα Υόρκη στο Euronext Athens – Η αγάπη για την ΑΕΚ και η πατριωτική στήριξη στην Κυπριακή σημαία
- Ιράν: Το μνημόνιο συναντίληψης με τις ΗΠΑ προβλέπει την αποδέσμευση ιρανικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 12 δισεκ. δολαρίων
- Αμαλία Κωστοπούλου – Jake Medwell: Όλα όσα έγιναν στον ονειρικό γάμο τους στο Κάστρο της Πύλου (φωτογραφίες + video)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.