• Διεθνής πολιτική

    Στην Ευρωβουλή η κόντρα για το Σκοπιανό: Στηρίζει Μητσοτάκη το ΕΛΚ, στο πλευρό Τσίπρα οι Σοσιαλιστές

    • NewsRoom


    Η εσωτερική διαμάχη μεταξύ της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για το Σκοπιανό έφτασε μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους Σοσιαλιστές να συγκρούονται για την γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα.

    Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μέσω του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Μάνφρεντ Βέμπερ, εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας τις αντιφάσεις στο ζήτημα μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

    Ο κ. Βέμπερ κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ και να βάλει τάξη στον  κυβερνητικό του συνασπισμό. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ο εταίρος του στην κυβέρνηση, κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις».

    Την υπεράσπιση του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε η πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και  Δημοκρατών, του Τζιάνι Πιτέλα, παρά το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην ομάδα της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες κατηγόρησαν τη στάση του  Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μάνφρεντ Βέμπερ, χαρακτηρίζοντάς την ως «ανεύθυνη», καθώς «εργάζονται για την διαίρεση της Ευρώπης και όχι για την πρόοδο και τη συμφιλίωση».

    Οι Σοσιαλδημοκράτες κάλεσαν την Ελλάδα και την πΓΔΜ να βρουν «μια βιώσιμη λύση και να μην χάσουν το ραντεβού με την ιστορία».

     



    ΣΧΟΛΙΑ