Διεθνής πολιτική

Στις Βρυξέλλες και όχι στο Στρασβούργο θα συνεδριάσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λόγω πανδημίας

  • NewsRoom


Η προγραμματισμένη για την προσεχή εβδομάδα συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ακυρώνεται λόγω του πολύ υψηλού υγειονομικού κινδύνου που οφείλεται στην πανδημία της Covid-19 και θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού αυτού οργάνου.

“Η απόφαση υιοθετήθηκε χθες από τι γαλλικές αρχές οι οποίες κατέταξαν το σύνολο του νομού του Κάτω Ρήνου στην κόκκινη ζώνη, μας υποχρεώνουν να επανεξετάσουμε το ταξίδι στο Στρασβούργο”, δήλωσε ο πρόεδρος Νταβίντ Σασόλι.

Η προγραμματισμένη για τις 14 έως 17 Σεπτεμβρίου συνεδρίαση επρόκειτο να είναι η πρώτη στην αλσατική πρωτεύουσα από τότε που άρχισε η πανδημία στην Ευρώπη και τα μέτρα καραντίνας που τέθηκαν σε εφαρμογή από τον Μάρτιο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές συνθήκες, το κοινοβούλιο έχει την έδρα του στο Στρασβούργο, όπου πραγματοποιούνται ετησίως 12 συνεδριάσεις ολομέλειας διάρκειας τρεισήμισι ημερών η καθεμιά. Τον υπόλοιπο χρόνο οι ευρωβουλευτές εργάζονται στις Βρυξέλλες.

Από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο, οι συνεδριάσεις διεξάγονταν κυρίως μέσω τηλεδιάσκεψης με περιορισμένη παρουσία των βουλευτών και των ομάδων τους.

Η τελευταία συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 13 Φεβρουαρίου.

Στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται στην ομιλία της να αναφερθεί στην κατάσταση της ΕΕ, σχεδόν δέκα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ