ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στην Ρωσία αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει λεπτομέρειες για την πιθανή δημιουργία θαλάσσιων διαδρόμων στην Μαύρη Θάλασσα για μεταφορά ουκρανικών σιτηρών, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της τουρκικής προεδρίας.
Το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Haberturk ανέφερε ότι μια τετραμερής συνάντηση μεταξύ Τουρκίας, Ουκρανίας, Ρωσίας και Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη μέσα στις επόμενες 10 μέρες και ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ενδέχεται να συμμετάσχουν στη συνάντηση.
Οι πηγές που επικαλείται το Haberturk τονίζουν ότι τρεις θαλάσσιοι διάδρομοι θα δημιουργηθούν βάσει του σχεδίου σε τέσσερα ξεχωριστά λιμάνια στην ουκρανική πόλη της Οδησσού της Μαύρης Θάλασσας και ότι από εκεί θα μεταφέρονται τόσο ουκρανικά όσο και ρωσικά τρόφιμα.
Οι πηγές πρόσθεσαν ότι 30-35 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών αναμένεται να αποσταλούν από εκεί μέσα σε 6-8 μήνες.
Διαβάστε επίσης
Ουκρανία: Παραδόθηκαν τα πρώτα «βαρέα όπλα» από τη Γερμανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΜΗΤΕΡΑ: Σύστησε Επιστημονική Επιτροπή Κύησης Υψηλού Κινδύνου σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ
- Ο Τσέχος σαμποτέρ της Aegean, τα σχέδια του Χόλτερμαν, η γιορτή του Περιστέρη, το μαγικό ραβδί του Ορσέλ στην Alpha, το νέο Βατερλό της ACAG, τι συμβαίνει με τον Γεραπετρίτη και γιατί είναι happy ο Πιέρ
- Γιατί δέχθηκε συγχαρητήρια ο Δένδιας, η απίστευτη ατάκα του Αδωνι για την προσθετική μαλλιών, ποιους θα δει η Κοβέσι και γιατί δάκρυσε ο Νικήτας
- Όμιλος «Γλάρος»: Από την κουζίνα του Σκλαβενίτη στις αγορές του εξωτερικού
