• Διεθνής πολιτική

    Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Πούτιν «ζητιανεύει» τη βοήθεια της Βόρειας Κορέας

    • NewsRoom
    Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν

    Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν


    Οι πρώτες αμερικανικές αντιδράσεις λόγω της επικείμενης συνάντησης του Βορειοκορεάτη ηγέτη με τον Ρώσο ομόλογό του δεν άργησαν να φανούν. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «κατάντησε να ζητιανεύει τη βοήθεια του Κιμ Γιονγκ Ουν» δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

     «Το να πρέπει να διασχίσει όλη τη χώρα του για να συναντήσει έναν παρία της διεθνούς σκηνής, ώστε να του ζητήσει βοήθεια για έναν πόλεμο τον οποίο ήλπιζε ότι θα κέρδιζε μέσα σε έναν μήνα, θα έλεγα ότι αυτό ισοδυναμεί με επαιτεία», είπε ειδικότερα ο Μάθιου Μίλερ, εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.

    Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης θα πραγματοποιήσει «επίσημη επίσκεψη» στη Ρωσία «εντός των επόμενων ημερών».

    «Ο πρόεδρος Πούτιν ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία (…) ονειρευόμενος την αποκατάσταση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Αυτή η ελπίδα, αυτή η προσμονή, απέτυχαν», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

     Σύμφωνα με τον Μίλερ, ο Πούτιν θα «ζητιανέψει» σε αυτές τις συνομιλίες με τον Κιμ, οι οποίες πιστεύεται ότι θα διεξαχθούν στο Βλαδιβοστόκ, στα παράλια του Ειρηνικού.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Με κυρώσεις απειλoύν τη Β. Κορέα εάν παραδώσει όπλα στη Ρωσία

    Βρετανία: Όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Wilko θα κλείσουν μέχρι τον Οκτώβριο – Απολύονται 9.100 εργαζόμενοι

    Λευκορωσία: Κατηγορεί τον πολωνικό στρατό για χρήση πυρών κατά μεταναστών στα σύνορα



    ΣΧΟΛΙΑ