• Διεθνής πολιτική

    Σταϊνμάιερ για φονικές πλημμύρες: Το μέγεθος της ζημιάς θα γίνει ορατό τις επόμενες ημέρες, να συνεχιστεί η αλληλεγγύη

    • NewsRoom
    Σταϊνμάιερ για φονικές πλημμύρες: Το μέγεθος της ζημιάς θα γίνει ορατό τις επόμενες ημέρες, να συνεχιστεί η αλληλεγγύη

    ( EPA/MARIUS BECKER / POOL)


    Τη διαρκή παροχή στήριξης στους πληγέντες από τις καταστροφές στη δυτική Γερμανία ζήτησε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, κατά την επίσκεψή του νωρίτερα σήμερα στο Έρφστατ, μια από τις σφοδρότερα πληγείσες πόλεις της Βόρειας Ρηνανίας – Γερμανίας.

    «Για πολλούς ανθρώπους δεν έχει απομείνει τίποτα, μόνο η ελπίδα. Και δεν πρέπει να απογοητεύσουμε αυτή την ελπίδα (…) το νερό υποχωρεί, αλλά το μέγεθος της ζημιάς θα γίνει ορατό τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ και τόνισε ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται ότι “η αλληλεγγύη θα συνεχιστεί και όταν το θέμα δεν θα κυριαρχεί πλέον στα πρωτοσέλιδα”.

    Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ‘Αρμιν Λάσετ, ο οποίος συνόδευε τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο, υποσχέθηκε και πάλι άμεση παροχή βοήθειας και καταβολή αποζημιώσεων «σύντομα και χωρίς γραφειοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι το κρατίδιο και οι δήμοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι την «καταστροφή του αιώνα». Είναι «εθνικό καθήκον» να βοηθήσουμε τις πληγείσες περιοχές, πρόσθεσε.

    Αύριο τη Ρηνανία – Παλατινάτο, το δεύτερο κρατίδιο που επλήγη από τις φονικές καταιγίδες, θα επισκεφθεί η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ. Η Πρωθυπουργός του κρατιδίου Μαλού Ντράιερ (SPD), η οποία θα την ενημερώσει για την κατάσταση, έκανε σήμερα λόγο για «αποτυχίες» της πολιτικής για το κλίμα και, μιλώντας στις «δεν είναι πλέον κάτι αφηρημένο. Βιώνουμε ακραίες ξηρασίες, έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες εδώ και αρκετά χρόνια», τόνισε η κυρία Ντράιερ.

    Άμεση βοήθεια και γενναία μέτρα ζήτησε και ο αρχηγός των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ και τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις. Ανέφερε δε ότι οι επικείμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου θα αποτελέσουν «θεμελιώδη αλλαγή πορείας» για τη Γερμανία.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Φονικές πλημμύρες στο Βέλγιο: Στις πληγείσες περιοχές η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

    Πλημμύρες στην Ολλανδία: Σε επιφυλακή οι Αρχές – Σε επίπεδα ρεκόρ η στάθμη των υδάτων

    Γερμανία: 133 νεκροί από τις πλημμύρες – Εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούμενοι



    ΣΧΟΛΙΑ