• Top Stories

    Emine Erdoğan, η παραδοσιακή: Το χαρέμι είναι… σχολείο!

    • NewsRoom


    Τον  Erdoğan ή καλύτερα τον Recep Tayyip Erdoğan τον ξέρετε όλοι πολύ καλά είτε με το όνομα του -ή έστω ένα μέρος του-  είτε ως Σουλτάνο της Τουρκίας. Ένας πολιτικός που έχει απασχολήσει πολύ τον πλανήτη με δηλώσεις του ή με την πολιτική που ασκεί. Τι να πρωτοθυμηθούμε; «Κατάρριψη» ρωσικού αεροσκάφους; Προεκλογική φιέστα για τον εορτασμό της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στην οποία είχε ντύσει τους πάντες γενίτσαρους; Και άλλα πολλά. 

    Εκείνη, όμως, που δεν ξέρουμε καλά είναι η Emine Erdoğan. Η σύζυγος του Tayyip Erdoğan. Βέβαια η απίστευτη δήλωση που έκανε, μας επιτρέπει να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και από εκεί και πέρα να αποφασίσουμε αν θέλουμε να τη γνωρίσουμε άλλο ή όχι.

    Emine Erdoğan
    Emine Erdoğan

    Δηλώσεις της Emine Erdoğan

    Η «πρώτη κυρία» της γειτονικής χώρας, Emine Erdoğan, αποφάσισε να δώσει μία άλλη διάσταση στην έννοια της λέξης χαρέμι. Σε τηλεοπτικά δίκτυα δήλωσε ότι «ένα σχολείο, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα για να προετοιμαστούν οι γυναίκες για τη ζωή».

    Η Emine Erdoğan, όπως ακριβώς και ο Tayyip Erdoğan, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό και ντροπή να δείξει την κάθε στιγμή ότι  είναι μία πολύ πιστή μουσουλμάνα και περήφανη για τη Οθωμανική Αυτοκρατορία. 

    Η θέση της αυτή, βέβαια, σχετικά με τα χαρέμια πυροδότησε επικριτικά σχόλια στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Και ίσως κάτι τέτοιο να είναι λογικό αν θυμηθεί κανείς ότι τα χαρέμια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία  σήμαιναν το σύνολο των γυναικών που θεωρούνταν σύζυγοι ενός σουλτάνου, των οποίων η ζωή περιοριζόταν σε έναν χώρο στον οποίο διέμεναν.



    ΣΧΟΛΙΑ