ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία τη Δευτέρα είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες στον σημαντικότερο τουρκικό κόμβο εξαγωγής πετρελαίου στο Κεϊχάν και να σταματήσουν οι βασικές ροές αργού πετρελαίου από το Ιράκ και το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Το ναυτιλιακό πρακτορείο Tribeca ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο τερματικός σταθμός στο Κεϊχάν που εξάγει αζέρικο αργό πετρέλαιο θα παραμείνει κλειστός μέχρι την Τετάρτη, εν αναμονή της εκτίμησης των ζημιών.
Το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί το τουρκικό λιμάνι του Κεϊχάν ως κύριο κόμβο εξαγωγής αργού πετρελαίου, με ροή περίπου 650.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με το Reuters.
Μικρή διαρροή
Η BP Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε «μικρή» διαρροή πετρελαίου στο Κεϊχάν, η οποία οδήγησε στη διακοπή των εργασιών. Πηγή που γνωρίζει τις αζέρικες ροές δήλωσε ότι υπάρχει επαρκής αποθηκευτική ικανότητα στο Κεϊχάν και στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ δεύτερη πηγή ανέφερε ότι οι ροές θα μπορούσαν να μειωθούν αν χρειαστεί.
Τρεις πηγές με άμεση γνώση πρόσθεσαν ότι ο αγωγός δεν έχει υποστεί ζημιές και η αποθήκη του Αζερμπαϊτζάν, νότια του Μπακού, θα μπορούσε από μόνη της να επιτρέψει τη συνέχιση των σημερινών επιπέδων παραγωγής για τέσσερις ημέρες.
Διαβάστε επίσης
Σεισμός στην Τουρκία: Ξεπερνούν τους 2.600 οι νεκροί – Επταήμερο πένθος κήρυξε ο Ερντογάν
ΕΕ: Συγκάλεσε τον μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων για τον σεισμό σε Τουρκία -Συρία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κασσελάκης: Ανακοίνωσε έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας στις 7-8 Φεβρουαρίου
- Λίνα Μενδώνη: Για περισσότερο από έξι χρόνια ο Πολιτισμός έχει μετατραπεί σε προσοδοφόρο πρωταγωνιστή της ανάπτυξης
- Φλωρίδης: Εκτιμώ που δύο πολιτικοί αρχηγοί που τιμήθηκαν με θέση στον εξώστη, ήρθαν στη Βουλή να αντιπαρατεθούν μαζί μου
- Φλωρίδης: Η μεταρρύθμιση στην Δικαιοσύνη έχει δώσει ήδη εντυπωσιακούς ρυθμούς επιτάχυνσης