• Διεθνής πολιτική

    Συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν: Τι συζήτησαν οι δύο πρόεδροι

    • NewsRoom


    «Είχαμε μία καλή και εποικοδομητική συνάντηση» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με αφορμή τη συνάντησή του με τον Τούρκο Ομολογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η οποία διήρκησε 45 λεπτά.

    Από την πλευρά του ο Ερντογάν έκανε λόγο για παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση.

    Κατά τη συνάντησή τους τέθηκαν τα ζητήματα των S-400 και των F-35, οι οικονομικές προοπτικές, οι εξελίξεις σε Συρία, Αφγανιστάν, Λιβύη και θέματα «τρομοκρατίας», όπως ανέφερε ο Ερντογάν αλλά και η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος παραπονέθηκε πως η χώρα του δίνει μόνη τη μάχη κατά της τρομοκρατία και αντιμετωπίζει τις μεταναστευτικές ροές.

    «Με τον κ. Μπάιντεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις διαφορετικές απόψεις μας, αλλά και τα κοινά σημεία, στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε. Μιλήσαμε για πιθανά βήματα που μπορούμε να κάνουμε σε ζητήματα οικονομίας και μηχανισμούς που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε. Ήταν μία σοβαρή συνάντηση με σκοπό την επέκταση της συνεργασίας μας, καθώς υπάρχουν πολλά περιθώρια για αυτό» είπε ο Ερντογάν.

    Διαβάστε επίσης:

    Μακρόν: Ο Ερνρογάν με διαβεβαίωσε πως θέλει να αποχωρήσουν οι ξένοι μισθοφόροι από τη Λιβύη

    Συνάντηση Τζόνσον – Ερντογάν: Συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

    Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Έσπασε ο πάγος, συμφώνησαν να αφήσουν πίσω την ένταση του 2020



    ΣΧΟΛΙΑ