• Διεθνής πολιτική

    Συνάντηση Τζόνσον – Ερντογάν: Συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

    Turkish President Tayyip Erdogan meets with British Foreign Secretary Boris Johnson at the Presidential Palace in Ankara


    Η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ σχετικά με τη συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έγινε σήμερα, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, αναφέρει ότι: “Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε τη σημασία επίτευξης λύσης του Κυπριακού μέσα από τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών”.

    Σύμφωνα με το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τη μάχη κατά του κορονοϊού και τα εμβολιαστικά προγράμματα που ακολουθούν οι δύο χώρες.

    Συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να συνεργαστούν για να νικηθεί η πανδημία αλλά και να για βρεθεί τρόπος να αποκατασταθούν τα ταξίδια μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Τουρκίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βρετανία έχει εντάξει την Τουρκία στην κόκκινη λίστα των τουριστικών προορισμών, γεγονός που ουσιαστικά απαγορεύει στους Βρετανούς να την επισκέπτονται.

    Τέλος Τζόνσον και Ερντογάν συμφώνησαν να εμβαθύνουν τις διμερείς σχέσεις τους σε μια σειρά από τομείς όπως το εμπόριο και η άμυνα ενώ συζήτησαν και θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως οι εξελίξεις στη Συρία, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν.

    Διαβάστε ακόμα:

    Λογομαχία Μακρόν-Τζόνσον για τη γεωγραφία της Βόρειας Ιρλανδίας- Διευκρινίσεις από το Ελιζέ

    Σύνοδος κορυφής G7: Η ΕΕ καλεί τον Τζόνσον να κρατήσει τον λόγο του για το Brexit

    Μπόρις Τζόνσον: Η ΕΕ να δείξει «πραγματισμό και συμβιβασμό» στο πρόβλημα της Βόρειας Ιρλανδίας

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ