• Διεθνής πολιτική

    Σερβία: Δεν αναγνωρίζει τα δημοψηφίσματα στις υπό ρωσικής κατοχής ουκρανικές περιοχές

    • NewsRoom
    Αλεξάνταρ Βούτσιτς Πρόεδρος της Σερβίας

    Αλεξάνταρ Βούτσιτς Πρόεδρος της Σερβίας


    Η Σερβία δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των “δημοψηφισμάτων” στις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή, ανακοίνωσε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, παρά τις θερμές σχέσεις του Βελιγραδίου με την Μόσχα.

    “Η Σερβία…δεν πρόκειται αναγνωρίσει τα δημοψηφίσματα διότι συντάσσεται με το διεθνές δίκαιο, τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τις αποφάσεις του ΟΗΕ”, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας στους δημοσιογράφους.

    Πλήρης η εξάρτηση της Σερβίας από την Ρωσία

    Η Σερβία, υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρα, εξαρτάται πλήρως από την Ρωσία για την τροφοδοσία της σε φυσικό αέριο και έχει αρνηθεί να εφαρμόσει τις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας για την επίθεση κατά της Ουκρανίας.

    Το Κρεμλίνο υποστηρίζει το Βελιγράδι στην άρνηση αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ενώ η Μόσχα έχει προμηθεύσει με όπλα στο Βελιγράδι κατά το παρελθόν. Αλλά η Σερβία έχει επίσης επανειλημμένως αρνηθεί να υποστηρίξει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στα Ηνωμένα Εθνη και δηλώνει ότι σέβεται πλήρως την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

    “Προστατεύουμε την δική μας εδαφική ακεραιότητα και είναι προς το συμφέρον μας να προστατεύσουμε την εδαφική ακεραιότητα άλλων διεθνών αναγνωρισμένων χωρών”, εξήγησε ο Βούτσιτς. Η Ουκρανία έχει επίσης αρνηθεί να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου από την Σερβία.

    Διαβάστε επίσης

    Κουάρτενγκ προς τραπεζίτες: «Είμαστε προσηλωμένοι στη δημοσιονομική πειθαρχία»

    Στέφεν Χεμπεστράιτ: «Δεν πιστεύουμε ότι η ζημιά στους αγωγούς Nord Stream 1 & 2 οφείλεται σε φυσικά αίτια»

    Κομισιόν: Ενέκρινε 2 προτάσεις περί ευθύνης στην ψηφιακή εποχή



    ΣΧΟΛΙΑ