ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις 30 Νοεμβρίου αναμένεται να υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Παγκόσμια Στρατηγική της ΕΕ για την Υγεία, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.
«Θέλουμε να διαμορφώσουμε τον ηγετικό ρόλο της ΕΕ στον τομέα της υγείας παγκοσμίως, απέναντι σε ένα ολοένα και πιο προκλητικό γεωπολιτικό τοπίο» τόνισε ο κ. Σχοινάς μιλώντας στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον κορονοϊό.
Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι γενικοί στόχοι αυτής της Στρατηγικής αφορούν στην επίτευξη της καθολικής κάλυψης υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και επένδυση σε υγιή τρόπο ζωής ενώ υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης της προσέγγισης Team Europe. Eπίσης, ο κ. Σχοινάς επισήμανε την ανάγκη για σωστό υπόβαθρο διακυβέρνησης, κάτι που «απαιτεί ισχυρό και υπεύθυνο πολυμερές σύστημα, με τον ΠΟΥ στον πυρήνα του».
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι τα χειρότερα, αναφορικά με την πανδημία της COVID19, έχουν περάσει, ωστόσο «εξακολουθούμε να αγνοούμε ότι ο ιός εξελίσσεται και μεταλάσσεται», ενώ τόνισε ότι ο κορονοϊός πρέπει να παραμείνει στο επίκεντρο.
Διαβάστε επίσης
Σχοινάς: «H εποχή της αθωότητας της Ευρώπης στην ασφάλεια έχει τελειώσει»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Citi για Metlen: Τι βλέπει μετά το νέο deal – Τα σενάρια τιμής στόχου έως 80 ευρώ
- Στο στόχαστρο της Γερουσίας η εξαγορά της Warner Bros από το Netflix – Όσα είπε ο Τεντ Σαράντος στην ακρόαση
- Ουρμπάιν (Euroclear): Οι επενδυτές απομακρύνονται από τις ΗΠΑ και μεταφέρουν assets στην Ευρώπη
- ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων, στην ελαιοκομία στην Πάργα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.