• Διεθνής πολιτική

    Σαουδική Αραβία: Πρώτη δημόσια καταδίκη του Ισραήλ από τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

    • NewsRoom
    Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

    Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν


    Ο de facto κυβερνήτης στη Σαουδική Αραβία κατήγγειλε την Παρασκευή τη συμπεριφορά των δυνάμεων του Ισραήλ που πολεμούν τη Χαμάς στη Γάζα, ενόψει των συνόδων κορυφής του Σαββατοκύριακου που θα επικεντρωθούν στην εκτεινόμενη βία στο παλαιστινιακό έδαφος.

    Σαουδική Αραβία: Ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος

    «Καταδικάζουμε τη στρατιωτική επίθεση που εκδηλώνεται στη Λωρίδα της Γάζας, τη στοχοποίηση αμάχων και τις συνεχείς παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής», δήλωσε ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σε σύνοδο κορυφής με Αφρικανούς ηγέτες, στα πρώτα δημόσια σχόλιά του για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

    «Τονίζουμε την ανάγκη να σταματήσει αυτός ο πόλεμος και ο αναγκαστικός εκτοπισμός και να δημιουργηθούν συνθήκες για την επιστροφή της σταθερότητας και την επίτευξη της ειρήνης».

    Το Ριάντ έχει επανειλημμένα επικρίνει τις επιθέσεις εναντίον αμάχων σε δηλώσεις του, αν και ο πρίγκιπας Μοχάμεντ δεν είχε αναφερθεί δημοσίως σε αυτές πριν από την Παρασκευή.

    Τα σχόλιά του στη σύνοδο κορυφής Σαουδικής Αραβίας-Αφρικής έγιναν μία μέρα προτού το βασίλειο του Κόλπου φιλοξενήσει δύο έκτακτες συνεδριάσεις για τις μάχες στη Γάζα – του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

    Σαουδική Αραβία-Κατάρ: Συνάντηση κορυφής για τις εξελίξεις στη Γάζα

    Ο Εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι συναντήθηκε σήμερα με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχαμέντ μπιν Σαλμάν στο Ριάντ για να συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Γάζα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    «Οι ηγέτες συναντήθηκαν παρουσία υπουργών και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων από τις δύο χώρες για να εστιάσουν τις προσπάθειες τους στον τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ κατά της Γάζας, στην παροχή βοήθειας και σε άλλους τρόπους στήριξης της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Κατάρ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπλίνκεν: Αυτές είναι οι βασικές αρχές για το σχέδιο της επόμενης μέρας στη Γάζα

    Μπελέρης: «Στόχος τους είναι να μην αναλάβω καθήκοντα δημάρχου»

    Μεσανατολικό: Σκηνές πανικού και χάους στα νοσοκομεία Αλ Κοντς και Αλ Σίφα της Γάζας



    ΣΧΟΛΙΑ