• Διεθνής πολιτική

    Μπλίνκεν: Αυτές είναι οι βασικές αρχές για το σχέδιο της επόμενης μέρας στη Γάζα

    • NewsRoom
    Άντονι Μπλίνκεν

    Άντονι Μπλίνκεν


    Στην αποκάλυψη των βασικών αρχών για το σχέδιο για την επόμενη ημέρα στη Γάζα οδηγήθηκε νωρίτερα την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να προστατευθούν οι άμαχοι Παλαιστίνιοι.

    «Πολλοί Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί. Πάρα πολλοί έχουν υποφέρει αυτές τις τελευταίες εβδομάδες και θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους προστατέψουμε και να μεγιστοποιήσουμε τη βοήθεια που τους παρέχεται», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του υπουργικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ινδίας στο Νέο Δελχί. «Περισσότερα μπορούν και πρέπει να γίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Μπλίνκεν εξέφρασε την εκτίμησή του για την απόφαση του Ισραήλ να αρχίσει να εφαρμόζει καθημερινές, τετράωρες ανθρωπιστικές παύσεις σε συγκεκριμένες περιοχές της βόρειας Γάζας, ώστε να επιτραπεί στους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν ή να εφοδιαστούν με τρόφιμα, νερό, φάρμακα ή άλλα απαραίτητα αγαθά εν μέσω των μαχών.

    Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συζητούν συγκεκριμένα μέτρα που μπορεί να λάβει το Ισραήλ για να προστατεύσει τους αμάχους εν μέσω των συγκρούσεων στη Γάζα, ενώ παράλληλα εργάζεται «ασταμάτητα» για να την απελευθέρωση των 239 ομήρων.

    Ο Μπλίνκεν υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει μια σειρά από «βασικές αρχές» που θα καθοδηγήσουν τη μεταπολεμική ειρηνευτική προσπάθεια: όχι βίαιος εκτοπισμός Παλαιστινίων από τη Γάζα. μη χρήση της Γάζας ως πλατφόρμας για τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ, καμία μείωση στο έδαφος της Γάζας και δέσμευση για διακυβέρνηση υπό την ηγεσία των Παλαιστινίων για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, με ενιαίο τρόπο.

    Διαβάστε επίσης:
    Davide Renne: Πέθανε σε ηλικία 46 ετών ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Moschinο – Είχε αναλάβει καθήκοντα μόλις 10 μέρες πριν

    Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο ελληνικός τουρισμός αλλάζει, εξελίσσεται, προσαρμόζεται, ανοίγει καινούργιους δρόμους

    Ποιος πήρε στο λαιμό του τον Κασσελάκη; – Αυτοί που τον συμβούλευσαν να πάει σε δημοψήφισμα



    ΣΧΟΛΙΑ