ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τους δύο εφτασαν οι νεκροί στη Ρουμανία μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες Σάββατο κοντά στο Βουκουρέστι σε σταθμό ανεφοδιασμού με υγροποιημένο αέριο, ενώ ακόμη 56 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
Τριάντα εννέα πυροσβέστες που είχαν σπεύσει στο πρατήριο στην πόλη Κρεβεντία, βόρεια του Βουκουρεστίου, αφού σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη τραυματίστηκαν όταν υπήρξε και δεύτερη.
Οι δύο νεκροί είναι ένα ζευγάρι: ο άνδρας υπέστη ανακοπή, ενώ η γυναίκα, που έφερε σοβαρά εγκαύματα, υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά της.
Μεταξύ των τραυματιών είναι και τέσσερις αστυνομικοί, διευκρίνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Ραέντ Αραφάτ, ο οποίος πρόσθεσε ότι κάποιοι από τους τραυματίες φέρουν σοβαρά εγκαύματα.
«Μεταφέραμε δύο πυροσβέστες και δύο πολίτες στο εξωτερικό (για να λάβουν θεραπεία) και θα ακολουθήσουν και άλλοι», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του.
Οι τραυματίες διακομίστηκαν στην Ιταλία και το Βέλγιο, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.
Παράλληλα η Ρουμανία ζήτησε βοήθεια μέσω του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ για τη θεραπεία 18 εγκαυματιών και η Αυστρία, η Γερμανία και η Νορβηγία έχουν προσφέρει βοήθεια, έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο Ευρωπαίος επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς.
Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Γνωρίζουμε ότι το πρατήριο δεν λειτουργούσε, δεν είχε λάβει άδεια λειτουργίας», σημείωσε ο Αραφάτ.
Μετά την πρώτη έκρηξη η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε δύο δεξαμενές καυσίμων και ένα κοντινό σπίτι.
Περισσότερα από 20 πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο, ενώ απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι σε ακτίνα 700 μέτρων και ανεστάλη η κυκλοφορία σε κοντινό κεντρικό δρόμο, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο σήμερα το πρωί.
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις έκανε λόγο για «τραγωδία» σε ανάρτησή του στο Facebook.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Κασσιτερά Ροδόπης
Θρίλερ στην Πάρνηθα: Εντοπίστηκε καμένο κρανίο μετά τη φωτιά στη Φυλή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα Υόρκη: Μετά από 1 μήνα απεργία, 10.500 νοσηλευτές κατέληξαν σε συμφωνία με τα νοσοκομεία τους
- Σύγκρουση Βενιζέλου και Αλιβιζάτου για την ποινική ευθύνη των υπουργών
- Αναδιάταξη διοικήσεων στο ΝΑΤΟ: Μεταβιβάσεις ρόλων μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαίων
- Ιταλία: Υψηλόβαθμο μέλος του ΔΣ της Monte dei Paschi di Siena ερευνάται για τη συμφωνία με τη Mediobanca
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.