• Διεθνής πολιτική

    Ρωσία: Συμβούλιο Ασφαλείας συγκαλεί ο Πούτιν μετά την έκρηξη στην Γέφυρα της Κριμαίας

    • NewsRoom
    Βλαντιμίρ Πούτιν

    Βλαντιμίρ Πούτιν


    Το συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας συγκαλεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν, έπειτα από την έκρηξη στη Γέφυρα της Κριμαίας, η οποία συνδέει την περιοχή που κατέλαβε η Μόσχα το 2014 με τη Ρωσία, στο στενό του Κερτς.

    Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι «ο πρόεδρος θα έχει αύριο συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αναθέσει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) την επίβλεψη της γέφυρας, καθώς όπως διαπιστώθηκε με την έκρηξη τα μέτρα ασφάλειας και οι έλεγχοι που γίνονταν ήταν ελλιπέστατα.

    Η γέφυρα, η οποία αποτελεί ένα σύμβολο της προσάρτησης της Κριμαίας, χρησιμοποιείται ως δίαυλος ανεφοδιασμού για τα ρωσικά στρατεύματα  στη νότια Ουκρανία.

    Την ίδια ώρα, πάντως, στη Ρωσία αυξάνονται οι φωνές, κοντά στους κύκλους του Κρεμλίνου, που ζητούν αντίποινα προς την Ουκρανία, μετά τα απανωτά χτυπήματα των τελευταίων εβδομάδων.

    Ο κορυφαίος προπαγανδιστής του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Σολοβιόφ έφτασε στο σημείο μάλιστα να ζητήσει «να βυθιστεί σε σκοτεινή περίοδο η Ουκρανία». Ο Σολοβιόφ μάλιστα ζήτησε την επιστροφή του διαβόητου τμήματος αντικατασκοπείας SMERSH επί Στάλιν, για να συντρίψει κάθε εσωτερική αντίθεση σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία.

    «Είναι ώρα να θυμηθούμε τη Σοβιετική στρατιωτική εκπαίδευση και να δράσουμε αποφασιστικά και δημιουργικά» είπε ο Σολοβιόφ. «Η Ουκρανία πρέπει να βυθιστεί σε σκοτεινή εποχή. Γέφυρες, φράγματα, σιδηρόδρομοι, θερμοηλεκτρικοί σταθμοί και άλλες εγκαταστάσεις υποδομής θα πρέπει να καταστραφούν σε ολόκληρη τη χώρα» τόνισε,  προσθέτοντας ότι η χώρα θα πρέπει να μπει σε πολεμικό κλίμα.

    Στην Ουκρανία, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να ανακαταλαμβάνει περιοχές στα βορειοανατολικά, στην περιφέρεια του Χάρκοβου. Την ίδια ώρα, οι Ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να καταλάβουν, χωρίς επιτυχία προς το παρόν, την πόλη της Μάχμουτ. Παράλληλα, συνεχίζουν τις πυραυλικές επιθέσεις κατά μήκος του μετώπου, αλλά και κατά Ουκρανικών πόλεων. Μάλιστα τα ξημερώματα της Κυριακής ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν συγκροτήματα κατοικιών στην πόλη Ζαπορίζια, σκορπώντας το θάνατο σε αμάχους.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 νεκροί από τη ρωσική πυραυλική επίθεση κατά κατοικιών στη Ζαπορίζια

    Τζόρτζια Μελόνι: Η Ευρώπη πρέπει να δείξει περισσότερο θάρρος απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις

    Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύτες θα ελέγξουν τη ζημιά στη γέφυρα της Κριμαίας



    ΣΧΟΛΙΑ