• Διεθνής πολιτική

    Ρωσία: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ ξόδεψε η οικογένεια Σοϊγκού για διακοπές δείχνει έρευνα της ομάδας Ναβάλνι

    • NewsRoom
    Σεργκέι Σοϊγκού

    Σεργκέι Σοϊγκού


    Η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι έδωσε στην δημοσιότητα έρευνα για την οικογένεια του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ, που είναι αρμόδιος στο υπουργείο για τις κατασκευές. Σύμφωνα με την έρευνα ο Ιβανόφ και η σύζυγός του Σβετλάνα ξόδεψαν περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ στις διακοπές τους, διαθέτοντας το εν λόγω ποσό για να μισθώσουν βίλες και θαλαμηγούς, να αγοράσουν ακριβά κοσμήματα και ρούχα, ενώ τους λογαριασμούς του αναπληρωτή υπουργού πλήρωνε εταιρεία που ασχολείται με την ανοικοδόμηση της καταστραφείσας στην διάρκεια του πολέμου ουκρανικής πόλης Μαριούπολης.

    Όπως ισχυρίζονται οι συνεργάτες του Ναβάλνι, οι οποίοι μελέτησαν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που έπεσε στα χέρια τους της Σβετλάνα Ιβανόβα , το 2018 η οικογένεια του υφυπουργού Άμυνας μόνο για μίσθωση επαύλεων στο γαλλικό θέρετρο Σαιν Τροπέ δαπάνησε τουλάχιστον 850.000 ευρώ. Την ίδια χρονιά, το 2018 δηλαδή, ο Τιμούρ Ιβανόφ γιόρτασε με την σύζυγό του τα γενέθλια του στην Κωνσταντινούπολη, ξοδεύοντας σύμφωνα με την έρευνα 178.000 ευρώ.

    Νωρίτερα οι Ιβανόφ απόκτησαν ένα αυτοκίνητο Rolls-Royce Corniche αξίας 120.000 ευρώ, το οποίο και ανακαίνισαν δαπανώντας 75.000. Η ομάδα του Ναβάλνι επισημαίνει ότι τα ετήσια εισοδήματα που έχουν δηλώσει επισήμως είναι σχεδόν πέντε φορές μικρότερα της εν λόγω αγοράς.

    Ξεχωριστά επισημαίνεται ότι πολλοί λογαριασμοί της Σβετλάνα Ιβανόβα, για πράδειγμα αυτοί που αφορούν την αγορά κοσμημάτων, τους πλήρωναν εταιρείες υπεργολάβων του υπουργείου Άμυνας, από την εταιρεία “Olimpsitstroi”. Η εν λόγω εταιρεία κατασκευάζει σπίτια στην Μαριούπολη.

    Ο Τιμούρ Ιβανόφ είναι υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας από το 2016. Πριν αναλάβει την θέση αυτή επί τέσσερα χρόνια εργάζονταν υπό την διοίκηση του Σεργκέι Σοϊγκού, στην κυβέρνηση της περιοχής της Μόσχας.

    Τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις στον Ρώσο υφυπουργό Άμυνας. Μετά από αυτό ο Ιβανόφ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου με την σύζυγό του, αλλά η ομάδα του Ναβάλνι ισχυρίζεται ότι το διαζύγιο ήταν εικονικό και πραγματικός λόγος ήταν να παρακάμψει τις κυρώσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Οι κάτοικοι της Μπαχμούτ αγνοούν ότι ο Ζελένσκι επισκέφθηκε την πόλη τους

    H Σουηδία καλεί τους πολίτες να προετοιμαστούν για διακοπές ρεύματος



    ΣΧΟΛΙΑ