• Διεθνής πολιτική

    Qatargate: Καταθέτει σήμερα ο Αντόνιο Παντσέρι σε μυστική τοποθεσία

    • NewsRoom
    Αντόνιο Παντσέρι

    Αντόνιο Παντσέρι


    Στις βελγικές αρχές αναμένεται να καταθέσει, σήμερα, ο Αντόνιο Παντσέρι για την υπόθεση Qatargate.

    Ο πρώην ευρωβουλευτής, ο οποίος φέρεται να έχει προχωρήσει σε συμφωνία μεταμέλειας με την εισαγγελία του Βελγίου προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, αναμένεται να καταθέσει σε μυστική τοποθεσία.

    Ο Αντόνιο Παντσέρι αναμένεται να αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει για τις οικονομικές συναλλαγές αλλά και να δώσει νέα ονόματα από ανθρώπους που έχουν δωροδοκηθεί, αλλά και όλες τις λεπτομέρειες για την υπόθεση Qatargate, όπως τις δομές, τις οικονομικές συναλλαγές και τις τρίτες χώρες που έχουν μπλεχτεί στην υπόθεση διαφθοράς.

    Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ήδη στις μέχρι τώρα καταθέσεις που έχει δώσει έχει αναφερθεί όχι μονο στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι αλλά και στην Εύα Καϊλή – ενώ είναι πιθανό να δώσει και νέα ονόματα που δεν έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα.

    «Ο Παντσέρι πρόκειται να δώσει νέα ονόματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Κατάρ και του Μαρόκου», δήλωσε μια πηγή στο Euractiv. Μάλιστα, ο πρώην ευρωβουλευτής φέρεται να πιέστηκε από την απόφαση ιταλικού δικαστηρίου να εκδώσει την κόρη του στο Βέλγιο, αλλά και από το γεγονός ότι τόσο η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή όσο και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι -πρώην βοηθός του Παντσέρι- έριξαν όλη την ευθύνη πάνω του από την ημέρα που συνελήφθησαν.

    Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι έχει αναφερθεί ήδη σε ορισμένα ονόματα στις μέχρι τώρα καταθέσεις που έχει δώσει εκτός από αυτό του Φραντσέσκο Τζιόρτζι έχει αναφερθεί και στην Εύα Καϊλή όχι με το πιο θετικό τρόπο ενώ είναι πιθανό να δώσει και νέα ονόματα που δεν έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα.

    Ο δικηγόρος του Παντσέρι, σε πρόσφατες δηλώσεις του στην ιταλική Corriere della Sera, σχολίασε για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή ότι «η Καϊλή προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Ο Παντσέρι θα μιλήσει, θα πει την αλήθεια. Η συμφωνία με την εισαγγελία προβλέπει μια προκαταρκτική δήλωση, αλλά δεν θα είναι ο κατήγορος των άλλων».

    Δημητρακόπουλος: Η Εύα Καϊλή δεν ανησυχεί για τη νέα κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι

    Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε ότι η εντολέας του «δεν έχει σε τίποτα να ανησυχεί» και χαρακτήρισε τον Παντσέρι «αναξιόπιστο μάρτυρα».

    «Ο κ. Παντσέρι, είναι ένας μάρτυρας αναξιόπιστος αποδεικτικά διότι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές των Βρυξελλών όταν η κόρη του και η γυναίκα του εκδόθηκαν στο Βέλγιο. Άρα, προκειμένου να σώσει την οικογένειά του, ό,τι και να του πουν, ό, τι και να του δώσουν, θα υπογράψει», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

    «Δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση μαζί του, είχε κοριό στο σπίτι του και ακουγόταν να λέει ότι θα δώσει χρήματα από δω κι από κεί, δεν είπε ποτέ ότι θα δώσει χρήματα στην Καϊλή. Είναι ικανός όμως, να εμπλέξει πρόσωπα και από άλλες χώρες, για να σώσει την οικογένειά του», πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς από ποιες χώρες μπορεί να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα ο Παντσέρι, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απάντησε: «Από την Ιταλία και από Γαλλία, δεν ξέρω αν θα φτάσει και στην Ελλάδα. Αναλόγως πώς θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν. Χειραγωγείται για να μην πάει στη φυλακή ο ίδιος και η οικογένειά του».

    Διαβάστε επίσης:

    Γενς Στόλτενμπεργκ (ΝΑΤΟ): «Πυρά» κατά της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας

    Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν τίθεται θέμα επανένταξης της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 



    ΣΧΟΛΙΑ