• Διεθνής πολιτική

    Qatargate: Δέκα ευρωβουλευτές καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησης της Καϊλή

    • NewsRoom
    Εύα Καϊλή

    Εύα Καϊλή


    Επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, απέστειλαν 10 ευρωβουλευτές ιταλικής υπηκοότητας από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών (S&D), καταγγέλλοντας τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή,  στις φυλακές Χάρεν για την εμπλοκή της στο Qatargate.

    «Δεν πρόκειται για πρωτοβουλία της ομάδας S&D, αλλά για ατομική πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ομάδας, παραπέμποντας στους υπογράφοντες για κάθε αίτημα διευκρίνισης. Η επιστολή γράφτηκε με πρωτοβουλία του Massimiliano Smeriglio.

    Οι ευρωβουλευτές, ανάμεσά τους ο Brando Benifei και η Alessandra Moretti, μίλησαν για έλλειψη ανθρωπιάς απέναντι στην Εύα Καϊλή, τονίζοντας ότι δεν έχουν σκοπό να ασκήσουν πίεση.

    Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 9.30 ώρα Βελγίου είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα η ακρόαση της Εύας Καϊλή, του Μαρκ Ταραμπέλλα και του Αντόνιο Παντσέρι.

    Είναι η τρίτη φορά που η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αφεθεί με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη. Την προηγούμενη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι πλέον στο Βέλγιο η ευρωβουλευτής θα εκπροσωπείται από νέο δικηγόρο, τον ποινικολόγο Σβεν Μαρί και όχι τον Αντρέ Ριζόπουλο, ενώ στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται αύριο, όπως και τις προηγούμενες φορές, ο έτερος συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

     



    ΣΧΟΛΙΑ