• Διεθνής πολιτική

    Qatar Gate: «Η Εύα Καϊλή μου τηλεφώνησε σε πανικό» λέει η ευρωβουλευτής Μαρί Αρίνα

    • NewsRoom
    Μαρί Αρένα

    Μαρί Αρένα


    Στην ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά και στην επικοινωνία της με την Εύα Καϊλή αναφέρεται σήμερα το κεντρικό θέμα της βελγικής εφημερίδας Le Soir.

    Μέχρι στιγμής, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει εκκινήσει τις διαδικασίες για την άρση της ασυλίας της – όπως με τους Ταραμπέλα και Κοτσολίνο – όμως, δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις και για την Μαρία Αρίνα.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο οποίο περιγράφεται και το τηλεφώνημα που έκανε η Εύα Καϊλή στην Μαρί Αρενά μετά την επιχείρηση της 9ης Δεκεμβρίου που αποκάλυψε τις βαλίτσες με τα χρήματα, η Βελγίδα ευρωβουλευτής είχε τουλάχιστον 389 τηλεφωνικές επαφές με τον Παντσέρι στο διάστημα από τα μέσα Δεκεμβρίου 2021 έως τα μέσα Σεπτεμβρίου 2022, ελάχιστα λιγότερες από τις 437 που είχαν την ίδια περίοδο ο Παντσέρι με τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

    «Ο Παντσέρι ήταν συνάδελφος κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας, είναι επίσης φίλος», απάντησε νηφάλια η Αρενά στις 11 Δεκεμβρίου στη Le Soir, η οποία τη ρώτησε για τη σχέση της με τον πρόεδρο και ιδρυτή της ΜΚΟ Fight Impunity, που φέρεται να βρίσκεται πίσω από το δίκτυο χρηματισμού.

    Συνέχισε λέγοντας ότι δεν είχε «καμία ιδιαίτερη σχέση» με την εν λόγω οργάνωση, η οποία στεγάζεται από το 2019 στην οδό Ducale στις Βρυξέλλες και για την οποία οι ερευνητές υποψιάζονται ότι χρησίμευε ως υποδοχέας για παράνομα κεφάλαια από το Κατάρ. Η Αρενά προτιμά σήμερα να μιλάει για «επαγγελματική φιλία».

    Αρενά: «Μου τηλεφώνησε η Καϊλή σε πανικό»

    Ένα από τα στοιχεία που «καίει» την Μαρί Αρίνα είναι η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, αμέσως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και τη σύλληψη του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, συντρόφου της πρώην αντιπροέδρου της Ευρωβουλής.

    Την επικοινωνία που είχαν οι δύο γυναίκες την επίμαχη ημέρα, επιβεβαίωσε η Αρίνα, δικαιολογώντας τον διάλογο που είχαν στον πανικό που βίωνε η Καϊλή.

    Υπενθυμίζεται πως η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής στην κατάθεσή της είχε πει σχετικά με την κλήση στην Αρίνα, πως στις 9 Δεκεμβρίου καθώς ο Τζιόρτζι δεν απαντούσε στις κλήσεις της – είχε συλληφθεί από τις Αρχές – προσπάθησε να τηλεφωνήσει στον Παντσέρι, αλλά ανεπιτυχώς. Μάλιστα, η Εύα Καϊλή είχε τονίσει πως ο Παντσέρι μιλούσε μόνο ιταλικά.

    «Προσπάθησα πρώτα να καλέσω τον Παντσέρι -που μιλάει μόνο ιταλικά- αλλά δεν μπορούσα να τον βρω», δήλωσε στους ανακριτές λίγο μετά τη δική της σύλληψη η Καϊλή. «Στη συνέχεια προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Μαρκ Ταραμπελά και στη συνέχεια με τη Μαρί Αρενά. Μου είπαν ότι δεν ήξεραν γιατί ο Παντσέρι δεν απάντησε. Ο Παντσέρι δεν μιλάει αγγλικά, οπότε προτιμώ να επικοινωνώ μαζί του μέσω των φίλων του».

    Με τη σειρά της η Μαρί Αρίνα επιβεβαιώνοντας την κλήση, είπε, «Με πήρε τηλέφωνο η Εύα Καϊλή. Ήμουν σε ένα συνέδριο και δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Της είπα να ηρεμήσει και να περιμένει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Υποθέτω πως πάνω στον πανικό της, προσέγγισε τους Βέλγους ευρωβουλευτές από το κόμμα της».

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία: Το Κίεβο θα παραλάβει περισσότερα τεθωρακισμένα οχήματα – Πιέζει τη Δύση για πιο βαριά άρματα μάχης

    Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Αποφύγετε τις απειλές κατά της Ελλάδας για τα 12 μίλια



    ΣΧΟΛΙΑ