Διεθνής πολιτική

Προκλητικός Ακάρ: Οι Ελληνοκύπριοι να αναγνωρίσουν την κυριαρχία της Τουρκίας στο νησί

  • NewsRoom


Συνεχίζει το κρεσέντο προκλητικότητας ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, βάζοντας στο στόχαστρό του αυτή τη φορά τους Έλληνες της Κύπρου, λέγοντας ότι πρέπει να αναγνωρίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της τουρκικής παρουσίας στο νησί.

«Οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να δουν τα γεγονότα, την τουρκική παρουσία εκεί, να αναγνωρίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της τουρκικής παρουσίας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε δήλωσή του.

«Η Τουρκία έχει εκπληρώσει άψογα το καθήκον της ως εγγυήτριας δύναμης στην Κύπρο και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος παρευρέθηκε χθες βράδυ σε δεξίωση για την «Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της ΤΔΒΚ»

Ο ίδιος δεν έχασε την ευκαιρία να κατηγορήσει την Ελλάδα, για αδιαλλαξία και «εμμονή στο Status quo» ακόμα και για «διακρίσεις κατά των Τουρκοκυπρίων».

«Στις προσπάθειές μας δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία απάντηση σε όλες τις προτάσεις που έχουμε υποβάλει με την ΤΔΒΚ για 30, 40, 50 χρόνια. Όλες οι προτάσεις για λύση που κάναμε αντιμετωπίστηκαν με αδιάλλακτη στάση και εμμένοντας στο status quo. Προσπάθησαν να κάνουν διακρίσεις εναντίον του ντόπιου πληθυσμού των Τουρκοκυπρίων. Έκαναν κάθε προσπάθεια ώστε να μην υλοποιηθεί καμία λύση» είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

«Οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να δουν τα γεγονότα, την τουρκική παρουσία εκεί, να αναγνωρίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της τουρκικής παρουσίας. Πρέπει επίσης να αποδεχθούν το δικαίωμά τους να ζουν με ασφάλεια και ευημερία» πρόσθεσε.

«Περιμένουμε από τρίτους να είναι αντικειμενικοί, αμερόληπτοι στο Κυπριακό, να εγκαταλείψουν τη στρατηγική τύφλωση, να έχουν ισότιμη κατανόηση των γεγονότων και να αποδεχτούν τα δικαιώματα και δίκαια των Τουρκοκυπρίων» είπε ο Ακάρ.

Τονίζοντας ότι ούτε η Τουρκία, ούτε η ΤΔΒΚ επιτρέπουν την παραβίαση των δικαιωμάτων τους στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ο υπουργός Ακάρ σημείωσε: «Κανείς δεν πρέπει να αντιλαμβάνεται τις δηλώσεις μας για «συνάντηση και διάλογο ως αδυναμία. Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται πάντα δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας στον δίκαιο σκοπό τους».

Διαβάστε επίσης:

Ακάρ: «Η Τουρκία έχει δικαίωμα αυτοάμυνας στο Αιγαίο»

Προκλητικός Ακάρ: Η Ελλάδα κάτι σκαρώνει με την Τουρκία – «Η στάση της είναι ανώμαλη»

Ο ΟΗΕ «χαιρετίζει θερμά» την αναχώρηση του πρώτου πλοίου με ουκρανικά σιτηράΣΧΟΛΙΑ