• Διεθνής πολιτική

    Προειδοποίηση Σολτς σε Ρωσία: Στρατιωτική ενέργεια θα έχει υψηλό κόστος

    • NewsRoom
    Όλαφ Σολτς: Το κόστος μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία θα είναι πολύ υψηλό

    Όλαφ Σολτς


    «Εάν υπάρξει στρατιωτική ενέργεια, θα έχει υψηλό κόστος», προειδοποίησε για μία ακόμη φορά τη Μόσχα ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτήν τη στιγμή οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αποφυγή κλιμάκωσης της έντασης.

    Όταν είναι η κατάλληλη στιγμή, θα υπάρχει συμφωνία σχετικά με τα συγκεκριμένα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, σημείωσε ο κ. Σολτς μετά την πρώτη «ημερίδα της κυβέρνησης» της θητείας του και πρόσθεσε γίνεται ήδη η απαραίτητη προετοιμασία μεταξύ των δυτικών δυνάμεων. «Τώρα όμως, όλες οι προσπάθειες πρέπει να έχουν ως στόχο την αποκλιμάκωση», τόνισε και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, απέρριψε για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο παράδοσης όπλων στην Ουκρανία.

    Σε ό,τι αφορά τη στάση της κυβέρνησης για τον γερμανορωσικό αγωγό Nord Stream 2, ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα Ρόμπερτ Χάμπεκ περιορίστηκε να δηλώσει ότι «μια κυβέρνηση είναι επί της αρχής πάντα σε συμφωνία».

    Οι Πράσινοι, το κόμμα του κ. Χάμπεκ, είχαν ταχθεί εξ αρχής κατά της δημιουργίας του αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία, ενώ ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, να αναθεωρηθούν και τα θέματα της ενέργειας.

    Η κατασκευή του αγωγού έχει ολοκληρωθεί, η λειτουργία του ωστόσο καθυστερεί, καθώς δεν έχει ακόμη ληφθεί η σχετική άδεια από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή. Χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, μετά τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τη γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το γεγονός ότι ο αγωγός ακόμη δεν έχει τεθεί σε λειτουργία αποτελεί πλεονέκτημα της Γερμανίας και της Ευρώπης, όχι της Ρωσίας.

    Διαβάστε επίσης

    Γερμανία: Αύξηση κατώτατου ωρομίσθιου στα 12 ευρώ από τον Οκτώβριο

    Όλαφ Σολτς: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ενηλίκων τάχθηκε ο καγκελάριος της Γερμανίας

    Όλαφ Σολτς: Η Όμικρον θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμη – Δεν μπορούμε να σημάνουμε λήξη συναγερμού



    ΣΧΟΛΙΑ