• Διεθνής πολιτική

    Πούτιν: Οι δυτικές κυρώσεις μοιάζουν με κήρυξη πολέμου

    • NewsRoom
    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν


    Οι δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία μοιάζουν με κήρυξη πολέμου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Σε σχόλια στην κρατική τηλεόραση, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και ότι ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

    Παράλληλα, ο κ. Πούτιν είπε ότι η Ρωσία επιθυμεί την «αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας», προσθέτοντας ότι η χώρα πρέπει να έχει ουδέτερο καθεστώς.

    Επανέλαβε μια γνωστή πλέον γραμμή ότι η Ρωσία ήλπιζε να «απο-ναζιστοποιήσει» την Ουκρανία και τόνισε ότι οι «νεοναζί κρύβονται πίσω από τους αμάχους» στην Ουκρανία.

    Τέλος, έκανε γνωστό ότι δεν σκοπεύει να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη Ρωσία.

    Συνέχισε λέγοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες μίσθωσης αεροσκαφών για την επίλυση πιθανών ζητημάτων που συνδέονται με τις κυρώσεις της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Νωρίτερα, η κρατική αεροπορική αρχή της Ρωσίας συνέστησε στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες με ξένο μισθωμένο αεροσκάφος να αναστείλουν τις πτήσεις επιβατών και φορτίου από τη Ρωσία στο εξωτερικό, από τις 6 Μαρτίου και από ξένες χώρες προς τη Ρωσία από τις 8 Μαρτίου, για να αποφευχθεί η πιθανή κατάσχεσή τους.

    Υπενθυμίζεται ότι η Δύση έχει επιβάλει σκληρές κυρώσεις στη Μόσχα από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, με στόχο να επηρεάσει τη ρωσική οικονομία.

    Διαβάστε επίσης:

    Κεντρική Tράπεζα της Ρωσίας: Πλαφόν στις μεταβιβάσεις ιδιωτών στο εξωτερικό

    Ουκρανία: Δεν τηρείται η κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη, λένε τοπικές αρχές



    ΣΧΟΛΙΑ