ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας μέσω βίντεο στους ηγέτες κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, παραδέχτηκε ότι οι δυτικές κυρώσεις έχουν διαταράξει τις εφοδιαστικές αλυσίδες της Ρωσίας, διαμήνυσε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να κατορθώσουν να την ανακόψουν από την τεχνολογία.
Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εργάζεται για την εύρεση υποκατάστατων για ξένες εισαγωγές στις οποίες δεν μπορεί να έχει πλέον πρόσβαση, αν και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει φάρμακο για όλες τις αρρώστιες».
«Αντιπρόσωποι των επιχειρήσεών μας αντιμετωπίζουν προβλήματα, φυσικά, ειδικά στον τομέα των εφοδιαστικών αλυσίδων και μεταφορών. Αλλά σε κάθε περίπτωση, όλα μπορούν να προσαρμοστούν, όλα μπορούν να ξαναφτιαχτούν με άλλο τρόπο» πρόσθεσε.
«Έχουμε σίγουρα κάποιες απώλειες, αλλά μας βοηθάει να γίνουμε ισχυρότεροι. Σε κάθε περίπτωση, αποκτάμε σίγουρα νέες ικανότητες, αρχίζουμε να εστιάζουμε τους οικονομικούς, χρηματοοικονομικούς και διοικητικούς πόρους σε πιο καινοτόμους τομείς», υπογράμμισε.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πούτιν επισήμανε ακόμα ότι η αποχώρηση κάποιων ξένων εταιρειών από τη Ρωσία μπορεί να είναι για καλό.
Ο ίδιος αναγνώρισε την ανάγκη της Ρωσίας για ξένη τεχνολογία, προσθέτοντας: «Δεν θα αποκοπούμε από αυτήν, θέλουν να μας στύψουν, αλλά στον σύγχρονο κόσμο αυτό απλά είναι μη ρεαλιστικό, αδύνατο».
Μόνο προβλήματα…
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε επίσης, αναφερόμενος στις κυρώσεις της Δύσης, ότι η κλοπή περιουσιακών στοιχείων άλλων «ποτέ δεν οδήγησε σε καλό».
«Η παραβίαση των κανόνων στον τομέα των διεθνών οικονομικών και του εμπορίου δεν οδηγεί σε τίποτα καλό και με απλά λόγια, θα οδηγήσει μόνο σε προβλήματα για όσους το κάνουν», είπε, σύμφωνα με το Gazeta.ru.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στην τελική ευθεία για την εισαγωγή των Attica Stores στο Χρηματιστήριο
- Θ. Τσούφης (Πλαστικά Θράκης): Η συσκευασία μετατρέπεται από κόστος σε επένδυση που αναδεικνύει την αξία του προϊόντος
- Χρηματιστήριο: Οι υπεραξίες από τις γεωτρήσεις και το σενάριο που οδηγεί σε υψηλό 18 ετών την HelleniQ Energy
- Τα μυστήρια των ΕΛΠΕ, το ράλι και ο θεσμικός, οι νέες business του Χατζημηνά, η εμπιστοσύνη στον Ψάλτη, η ένοχη σιωπή Superbet και Καλαμβόκη, τι συμβαίνει στην Bluehouse και η ρελάνς της Παληού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.