• Διεθνής πολιτική

    Πούτιν: «Η Δύση παίζει επικίνδυνο, αιματηρό και βρόμικο παιχνίδι στην Ουκρανία»

    • NewsRoom
    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν


    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Πέμπτη τη Δύση ότι παίζει “επικίνδυνο, αιματηρό και βρόμικο” παιχνίδι με επίκεντρο την Ουκρανία, με απώτερο στόχο να διασφαλίσει την παγκόσμια κυριαρχία της και να ελέγξει τους φυσικούς πόρους του πλανήτη.

    “Γινόμαστε μάρτυρες του πολέμου στην Ουκρανία, της προσπάθειας αποσταθεροποίησης στην Ταϊβάν”, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος στο πλαίσιο ομιλίας του στη δεξαμενή σκέψης Valdai Discussion Club, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία παγκόσμια γεγονότα έχουν εξελιχθεί σε συστημική κρίση, που εκτείνεται ακόμη και στην σφαίρα της οικονομίας, για να καταλήξει ότι το νεο-φιλελεύθερο μοντέλο που πρεσβεύουν οι ΗΠΑ διέρχεται κρίση.

    «Η Δύση χάνει το πάνω χέρι και εξελίσσεται σε μειονότητα»

    Ο Πούτιν κατηγόρησε ακόμη τη Δύση ότι έχει τυφλωθεί από την αποικιοκρατική της διάθεση και στο πλαίσιο αυτό προσπαθεί να περιορίσει την ανάπτυξη των άλλων κρατών, προσθέτοντας ότι παραμερίζει οποιονδήποτε κανόνα όταν βρίσκει αντίσταση από την Ασία.

    Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, τόνισε ότι η ατζέντα για το κλίμα έχει μπει στο περιθώριο, ωστόσο το πρόβλημα επιμένει. Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Δύση “χάνει το πάνω χέρι και εξελίσσεται σε μειονότητα”, ωστόσο βλέπει τους άλλους ανθρώπους ως άτομα “δεύτερης διαλογής”, για να τονίσει στη συνέχεια ότι “κανείς δεν θα υποδείξει στους λαούς μας πώς πρέπει να χτίσουμε την κοινωνία μας”. “Οι δυτικές ελίτ δεν έχουν δικαίωμα να επιβάλλουν στους άλλους να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης

    Τουρκία: Φυλακίστηκε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου επειδή μίλησε για χρήση χημικών όπλων εναντίον Κούρδων

    Μπάιντεν: Η ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να είναι εργαλείο σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας

    Χαρδαλιάς: Συνάντηση με την Ελληνική και Κυπριακή κοινότητα Νοτίου Αυστραλίας



    ΣΧΟΛΙΑ