• Πολιτική

  Χαρδαλιάς: Συνάντηση με την Ελληνική και Κυπριακή κοινότητα Νοτίου Αυστραλίας

  • NewsRoom
  Χαρδαλιάς: Στα 278,5 εκατ. ευρώ οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στα στρατιωτικά νοσοκομεία

  Νίκος Χαρδαλιάς-Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας


  Σε σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Αδελαΐδα παρέστη, σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

  Όπως ανακοινώθηκε, επισκέφθηκε το Ελληνικό Γηροκομείο «Basil’s Nursing Home» όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ του Γηροκομείου Χάρης Πατσούρης. Συναντήθηκε και συνομίλησε με τους ομογένειας μας που φιλοξενούνται στη δομή, συνοδευόμενος από Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, παρουσία του αντιναύαρχου Ευθύμιου Μικρού, ως εκπρόσωπου της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

  Επίσης, μετέβη στην έδρα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νοτίου Αυστραλίας, όπου συναντήθηκε με τον προέδρου του ΔΣ Εμμανουήλ Κουτελά, μέλη του ΔΣ και της Εποπτικής Επιτροπής, με τους οποίους συζήτησε θέματα που απασχολούν την Ελληνική Διασπορά. Επιπλέον, συμμετείχε σε γεύμα εργασίας με ομογενείς της επιχειρηματικής κοινότητας και τους κάλεσε να εξετάσουν τις εξαιρετικές οικονομικές συνθήκες και τους ελληνικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να επενδύσουν στην Ελλάδα.

  Παρόντες ήταν επίσης ο αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός ως εκπρόσωπος της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας Peter Malinauskas, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και υπουργός Ενέργειας και Μεταλλείων Tom Koutsantonis και άλλοι. Ο Ν. Χαρδαλιάς βρέθηκε και στην έδρα της Κυπριακής Κοινότητας της Νότιας Αυστραλίας, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους και μέλη συλλόγων των Ελληνοκυπρίων της διασποράς, με τους οποίους συζήτησε θέματα που απασχολούν την Κυπριακή Ομογένεια.

  Παρόντες στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωποι της αντίστοιχης Ελληνικής Κοινότητας. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε σε δείπνο εργασίας που παρέθεσε η Ένωση Ελληνο-Αυστραλών Δικηγόρων, με τη συμμετοχή ομογενών δικαστών και δικηγόρων. Παρόντες ήταν επίσης ο αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός ως εκπρόσωπος της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και υπουργός Ενέργειας και Μεταλλείων Tom Koutsantonis ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Νότιας Αυστραλίας, η ομοσπονδιακή βουλευτής Laura Curran, η πολιτειακή βουλευτής Irene Pnevmatikos, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώρια Bill Papastergiadis και άλλοι.

  Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Ν. Χαρδαλιάς υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «ζούμε σε μια εποχή που το Διεθνές Δίκαιο αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου, κακόβουλη και αδυσώπητη επίθεση από διάφορες πλευρές». Τόνισε ότι «η Ρωσία δεν είναι ασφαλώς ο μόνος παραβάτης του Διεθνούς Δικαίου στην παγκόσμια σκηνή, ούτε ο μόνος διεθνής ταραχοποιός που χρησιμοποιεί τη διακρατική «ψυχολογική χειραγώγηση»».

  Ξεκαθάρισε ότι «παρόμοια, ανησυχητικά φαινόμενα παρατηρούμε στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Ειρηνικό Ωκεανό, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ερμηνεία και την εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας». «Η Ελλάδα και η Αυστραλία», συμπλήρωσε, «επέλεξαν να συμπεριφέρονται σύμφωνα με το διεθνές κράτος δικαίου. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που υπογράψαμε και επικυρώσαμε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία αναμφισβήτητα θέτει ένα ολοκληρωμένο καθεστώς νόμου και τάξης στους ωκεανούς και τις θάλασσες του κόσμου, θεσπίζοντας κανόνες που διέπουν τις χρήσεις των ωκεανών και των πόρων τους».

  «Ωστόσο, βλέπουμε ότι υπάρχουν μερικοί διεθνείς δρώντες που δεν συμμερίζονται το όραμά μας για μια παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες. Αυτή η λυπηρή κατάσταση πραγμάτων καθιστά την ανάγκη επαγρύπνησης, αποτροπής και συντονισμού μεταξύ των νομοταγών και φιλειρηνικών εθνών, πιο εμφανή από ποτέ» επισήμανε ο Ν. Χαρδαλιάς.

  Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν στις εκδηλώσεις ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαΐδα Γεώργιος Ψιάχας και ο Έλληνας ακόλουθος Άμυνας συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός.

  Διαβάστε επίσης

  Μέγαρο Μαξίμου: Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Σολτς στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους  ΣΧΟΛΙΑ