• Top Stories

    Europol: Ημερολόγιο-έκπληξη με… επικίνδυνους εγκληματίες

    • Contributor


    Η Europol αποφάσισε φέτος να τραβήξει την προσοχή των πολιτών με έναν πρωτότυπο τρόπο. Δημιούργησε ένα ασυνήθιστο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, στο οποίο θα παρουσιάζει έναν καταζητούμενο από τις περίφημες λίστες της κάθε μέρα μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου. 

    Η ευρωπαϊκή υπηρεσία επιβολής του νόμου για πρώτη φορά δημοσιεύει πληροφορίες της με αυτόν τον τρόπο. Ο σκοπός αυτής της κίνησης είναι οι πολίτες να ενημερωθούν και να αναφέρουν οποιαδήποτε σχετική πληροφορία ενδέχεται να γνωρίζουν.

    «Κάθε μέρα μέχρι τις 23 θα δημοσιοποιούμε τα στοιχεία ενός καταζητούμενου από κάποια χώρα μέλος. Ο κάθε καταζητούμενος, θα εμφανίζεται στα social media για μια ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του Facebook και του Twitter της Europol. », είπε ο εκπρόσωπος της Europol, Τζέραλντ Χεζτέρα στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

    Europol χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με καταζητούμενος.
    Europol χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με καταζητούμενος.

    Οι καταζητούμενοι είτε είναι φυγάδες είτε έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα, όπως δολοφονίες, απαγωγές, τρομοκρατία και διακίνηση ναρκωτικών.

    Η αρχή γίνεται με τον 60χρονο φυγά Tibor Foco από στην Αυστρία, ο οποίος καταζητείται για τη δολοφονία μιας ιερόδουλης, αφού δραπέτευσε ενώ βρισκόταν σε άδεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψη του, υπάρχει αμοιβή 2.900 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξαγορά-μαμούθ 5 δισ. δολ. στη ναυτιλία – Στα “χέρια” του δανέζικου γίγαντα Maersk Line η Hamburg Sud

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έντονη κινητικότητα στη Seanergy: Αναζητά 25 εκατ. δολ. από τις αγορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χ. Βαφειάς: Ζημιογόνο για την StealthGas το τρίτο τρίμηνο του 2016



    ΣΧΟΛΙΑ