ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι πολίτες δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να παραμένουν κοντά στα καταφύγια, καθώς έληξε ο συναγερμός που είχε κηρυχτεί λόγω των πολλαπλών ομοβροντίων πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου εξέδωσε την οδηγία για την άρση της υποχρέωσης παραμονής κοντά στα καταφύγια σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα, το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV μετέδωσε ότι ξεκινά η εκεχειρία, την οποία ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εντούτοις, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση ή σχόλιο από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Νωρίτερα, ο στρατός του Ισραήλ είχε κηρύξει νέο συναγερμό, καθώς το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους εναντίον ισραηλινών περιοχών, προκαλώντας ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.
Σε ανακοίνωση του Γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού αναφέρεται ότι ο Νετανιάχου συναντήθηκε με το υπουργικό συμβούλιο, τον υπουργό Άμυνας, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) και τον επικεφαλής της Μοσάντ, «για να αναφέρει ότι το Ισραήλ πέτυχε όλους τους στόχους της Επιχείρησης ”Ανατέλλων Λέων” και ακόμη περισσότερους.»
«Το Ισραήλ εξουδετέρωσε μια διπλή άμεση υπαρξιακή απειλή -τόσο στον τομέα των πυρηνικών όσο και των βαλλιστικών πυραύλων», αναφέρει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, «ο IDF κατέκτησε πλήρη εναέριο έλεγχο στον ουρανό της Τεχεράνης, προκάλεσε σοβαρές απώλειες στην στρατιωτική ηγεσία και κατέστρεψε δεκάδες βασικούς στόχους της ιρανικής κυβέρνησης.»
«Το Ισραήλ ευχαριστεί τον Πρόεδρο Τραμπ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη στήριξή τους στην άμυνα και τη συμβολή τους στην εξάλειψη της ιρανικής πυρηνικής απειλής», συνεχίζει η ανακοίνωση.
Διαβάστε επίσης
Ντόναλντ Τραμπ: Σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός Ισραήλ–Ιράν – «Παρακαλώ, μην την παραβιάσετε!»
Η πρώτη αντίδραση Χαμενεΐ: Δεν βλάψαμε κανέναν, δεν θα υποκύψουμε στην επιθετικότητα κανενός
Τουρκία: Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις και οι υπηρεσίες ασφαλείας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Νέο Στρατηγικό Σχέδιο 2026-2029 – Στο επίκεντρο AI και διεθνής συνεργασία
- Ζελένσκι σε Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Να πιέσει περισσότερο τον Πούτιν, όχι εμένα
- Χρηματιστήριο: Μαζεύει απώλειες η Ευρώπη, βουτιά στις τράπεζες, focus σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΜΟΗ και ΕΛΠΕ
- Νέα συγκλονιστικά βίντεο από την διάσωση του πληρώματος από το Zefyros – Πώς διέφυγαν από το φλεγόμενο τάνκερ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.