• Διεθνής πολιτική

    Ποιο ήταν το πρώτο μήνυμα του Ομπάμα στο Facebook;

    • NewsRoom


    Ως “Μπαμπάς, σύζυγος και ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ”, συστήνεται στη νέα του σελίδα στο Facebook, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, την οποία άνοιξε με λίγα χρόνια καθυστέρησης σε σχέση με τον λογαριασμό του στο twitter.

    Σε τόνο χαλαρής συζήτησης, ο Ομπάμα μίλησε σε βίντεο που ανάρτησε ως το πρώτο του μήνυμα, για την κλιματική αλλαγή. Περπατώντας στη νότια πλευρά του κήπου του Λευκού Οίκου και θαυμάζοντας την ομορφιά της φύσης, λέει, “Γειά σου, Facebook! Επιτέλους, έχω τη δική μου σελίδα. Την εγκαινιάζω προσκαλώντας σας να με συνοδέψετε σε μια βόλτα μου στην πίσω αυλή του σπιτιού μου, κάτι που προσπαθώ να κάνω στο τέλος της μέρας, πριν πάω για το βραδινό μου φαγητό.”

    Στο βίντεο, ο Aμερικανός πρόεδρος καλεί τους Αμερικανούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. «Θέλω να σιγουρευτώ ότι όλη η υφήλιος θα μπορέσει να κληροδοτήσει σε μελλοντικές γενιές τη θεόσταλτη ομορφιά του πλανήτη αυτού» σημειώνει ο Ομπάμα, ενώ αναφέρεται και στο ταξίδι του στο Παρίσι τον επόμενο μήνα για την διάσκεψη ηγετών για το κλίμα.

    «Αν όλη η Αμερική ενωθεί γι’ αυτό το σημαντικό έργο, τότε θα μπορέσουμε να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε το σωστό για τις μελλοντικές γενιές, και [ότι] κληροδοτούμε στα παιδιά μας όλες τις ευλογίες που έχουμε λάβει», αναφέρει.

     



    ΣΧΟΛΙΑ