• Διεθνής πολιτική

    Απειλεί ο Πούτιν τη Δύση: Τέλος το πετρέλαιο στις χώρες που βάζουν πλαφόν

    • NewsRoom
    Βλαντιμίρ Πούτιν

    Βλαντιμίρ Πούτιν


    Η Μόσχα σφίγγει τον κλοιό με τον Ρώσο αναπληρωτή πρωθυπουργό, Αλεξάντερ Νόβακ, να διατρανώνει ότι η χώρα του θα σταματήσει να προμηθεύει πετρέλαιο τις χώρες που θα επιβάλουν περιορισμούς στην τιμή του.

    Συγκεκριμένα, δήλωσε πως η Ρωσία σκοπεύει να σταματήσει την προμήθεια πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου σε χώρες που αποφασίσουν να περιορίσουν το κόστος του πετρελαίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

    Τι ανέφερε ο Αλεξάντερ Νόβακ

    «Όσον αφορά τα όρια τιμών: εάν επιβάλουν πλαφόν, τότε είμαστε σαφείς ότι σε αυτές τις εταιρείες ή τις χώρες δεν θα προμηθεύσουμε πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου, αφού δεν θα εργαστούμε με συνθήκες εκτός αγοράς», τόνισε ο Νόβακ. Ταυτόχρονα, ο Νόβακ χαρακτήρισε «απόλυτο παραλογισμό» τις προτάσεις για επιβολή περιορισμών στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

    «Πρόκειται για παρέμβαση στους μηχανισμούς της αγοράς μιας τόσο σημαντικής βιομηχανίας όπως η πετρελαϊκή, η οποία είναι η πιο σημαντική από την άποψη της διασφάλισης της ενεργειακής ασφάλειας όλου του κόσμου. Τέτοιες προσπάθειες θα οδηγήσουν μόνο σε αποσταθεροποίηση της πετρελαϊκής βιομηχανίας και αγοράς», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το τίμημα αυτού του μέτρου θα κληθούν να πληρώσουν πρώτοι οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί καταναλωτές που βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με τις υψηλές τιμές ενέργειας.

    Διαβάστε επίσης

    Μπαχτσελί: «Η Ελλάδα συνεχίζει τις παρενοχλήσεις όπου μπορεί για να ξεχειλίσει το ποτήρι»

    Ζαπορίζια: Αποχώρησε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας

    Νέα πρόκληση Τσελίκ: Εχθρική ενέργεια το λοκάρισμα τουρκικών αεροσκαφών από S-300



    ΣΧΟΛΙΑ