• Διεθνής πολιτική

    Πετρέλαιο: Τέταρτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης για WTI και Brent

    πετρελαιοπηγή


    Νέες απώλειες σημείωσαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Πέμπτη,  για να επεκτείνουν την πτώση τους σε τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, με τις εικασίες σχετικά με την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve.

    Η αγορά είδε με απογοήτευση τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 30 Απριλίου-1 Μαΐου να δείχνουν πως κάποιοι αξιωματούχοι της επιτροπής FOMC για την νομισματική πολιτική των ΗΠΑ υποστήριξαν πως  θα ήταν πρόθυμοι να αυξήσουν τα επιτόκια εάν χρειαστεί για να μειώσουν τον πληθωρισμό.

    Το West Texas Intermediate για παράδοση Ιουλίου υποχώρησε κατά 70 σεντς ή -0,9%, για να διαμορφωθεί στα 76,87 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Ιουλίου μειώθηκε κατά 54 σεντς ή -0,7%, στα 81,36 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Οι τιμές του πετρελαίου είχαν καταγράψει απώλειες και την Τετάρτη μετά από στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ που έδειξαν απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 17 Μαΐου. Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο και η ζήτηση βενζίνης ανέκαμψε σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με την έκθεση EIA.

    Διαβάστε επίσης

    Κασσελάκης: Η κινηματικότητα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ – Να αναγνωρίσει η Ελλάδα το Παλαιστινιακό κράτος

    Πειραιάς: Εντοπίστηκε και δεύτερο κοντέινερ με πάνω από 100 κιλά κοκαΐνη

    Υπογράφηκε η Συλλογική Σύμβαση για Δημοσιογράφους που απασχολούνται σε Δημόσιο, ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ