ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει να προμηθεύει αέριο την Ευρωπαϊκή Ένωση αν υπάρχουν ποσότητες που απομένουν μετά τον εφοδιασμό εναλλακτικών αγορών, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
“Υπάρχει άφθονο από αυτό προς το παρόν. Όμως οι εναλλακτικές αγορές είναι πολύ λαίμαργες, υπάρχουν πάρα πολλά αιτήματα για εφοδιασμούς”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο.
Ωστόσο η Ευρώπη θα βρει τρόπο να αγοράσει αέριο ακόμη κι αν η Ρωσία δεν το προμηθεύσει, είπε ο Πεσκόφ.
“Υπάρχουν τόσες μονάδες υγροποιημένου αερίου, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Μέση Ανατολή, που η διαδικασία αυτή, αυτή η αγορά για άμεση παράδοση, λειτουργεί όπως ένας ζωντανός οργανισμός”, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Bloomberg: Πώς οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ισλαμαμπάντ κατέληξαν χωρίς συμφωνία
Ένας «πανικόβλητος» αγώνας για βαρέλια κυριεύει την παγκόσμια αγορά πετρελαίου
Πούτιν σε Πεζεσκιάν: Η Ρωσία έτοιμη να αναλάβει διαμεσολάβηση για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Οι παγκόσμιες τιμές θα χρειαστούν χρόνο για να υποχωρήσουν μετά τον πόλεμο
- Τραμπ: Εντολή για ναυτικό αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ – «Θα υπάρξει στιγμή που όλοι θα μπαίνουν και όλοι θα βγαίνουν»
- Ιράν: Στους 3.375 οι νεκροί από την αρχή του πολέμου
- ΓΑΔΑ: 15 συλλήψεις το βράδυ της Ανάστασης – Κατασχέθηκαν 153 μολότοφ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.