• Διεθνής πολιτική

    Πεσκόφ: Η Ρωσία ελπίζει να ενταχθεί ξανά στην Ολυμπιακή οικογένεια

    • NewsRoom
    Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Κρεμλίνου

    Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Κρεμλίνου


    O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε σήμερα (22/9) ότι ελπίζει στην επιστροφή της Ρωσίας στην «Ολυμπιακή οικογένεια», ενώ οι Ρώσοι αθλητές έχουν αποκλειστεί από τις διοργανώσεις μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία το 2022.

    Η Ρωσία στοχεύει να είναι σε θέση να στείλει αθλητές, τουλάχιστον ως ουδέτερους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024:

    «Ελπίζουμε ότι η λογική θα θριαμβεύσει, ότι η ιδέα του Ολυμπισμού θα θριαμβεύσει και θα επανενταχθούμε στην Ολυμπιακή οικογένεια», δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

    Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ρωσικής Ολυμπιακής επιτροπής, Στάνισλαβ Ποζντνιάκοφ, επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία δεν θα μποϊκοτάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι και ότι κάθε Ρώσος αθλητής είναι ελεύθερος να επιλέξει εάν επιθυμεί ή όχι να συμμετάσχει ως ουδέτερος.

    Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) συνέστησε τον περασμένο Μάρτιο την επανένταξη Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών σε διεθνείς αγώνες, ως ουδέτεροι και «σε ατομική βάση». Μία σύσταση που αφορά όσους δεν υποστήριξαν ενεργά την επίθεση στην Ουκρανία.

    Σύμφωνα με τον Στάνισλαβ Ποζντνιάκοφ, οι συστάσεις της ΔΟΕ δεν επιτρέπουν σε μεγάλο αριθμό Ρώσων αθλητών να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Ρώσοι αθλητές συμμετείχαν στους Αγώνες του Τόκιο το 2021, υπό τη σημαία της Ολυμπιακής τους επιτροπής «ROC» και όχι της χώρας τους, μια τιμωρία μετά την αποκάλυψη μιας κρατικής πολιτικής ντόπινγκ στη Ρωσία, ιδίως κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι το 2014.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία: Ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά την εισβολή – Πρώτο τρίμηνο μεγέθυνσης του ΑΕΠ

    Χαρδαλιάς: Με σαφές σχέδιο δράσεων η άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και η προσβασιμότητα των ΑμεΑ

    Ναγκόρνο Καραμπάχ: Οι αζερικές δυνάμεις στην περιφέρεια του Στεπανακέρτ



    ΣΧΟΛΙΑ