• Διεθνής πολιτική

    Πεσκόφ: Αυτοί είναι οι όροι της Ρωσίας για να σταματήσει ο πόλεμος

    • NewsRoom
    Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ

    Ντμίτρι Πεσκόφ


    Να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική δράση, να αλλάξει το Σύνταγμά της για να συμπεριλάβει την ουδετερότητα, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και τις αποσχισθείσες Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ απαιτεί η Ρωσία από την Ουκρανία, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος.

    Αυτό δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

    Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία έχει γνωστοποιήσει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να σταματήσει την «στρατιωτική επιχείρηση», όπως τη χαρακτηρίζει, την ίδια στιγμή, εάν το Κίεβο έκανε αποδεκτούς αυτούς τους όρους.

    Όπως σχολιάζει το Reuters, είναι η πιο σαφής δήλωση από πλευράς Ρωσίας μέχρι στιγμής σχετικά με τους όρους που θέλει να επιβάλει στην Ουκρανία.

    Ο Πεσκόφ ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία γνώριζε τους όρους, λέγοντας ότι «τους το είχαμε πει ότι όλο αυτό μπορεί να σταματήσει σε μια στιγμή».

    Σε ό,τι αφορά το θέμα της ουδετερότητας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε ότι η Ουκρανία «θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμά της, ώστε να απορρίπτει κάθε σκοπό ένταξης σε οποιοδήποτε “μπλοκ”. Αυτό είναι δυνατό μόνον εάν αλλάξει το Σύνταγμα».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία δεν επιδιώκει να διεκδικήσει άλλα εδάφη της Ουκρανίας.

    «Τελειώνουμε πραγματικά με την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας. Θα την τελειώσουμε. Αλλά το βασικό είναι η Ουκρανία να σταματήσει τη στρατιωτική δράση της. Πρέπει να σταματήσουν τη στρατιωτική δράση τους και τότε κανείς δεν θα πυροβολεί», είπε.



    ΣΧΟΛΙΑ