• Διεθνής πολιτική

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Έρχεται τέταρτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας


    Την επιβολή και νέου, τέταρτου, πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά τη λήξη της άτυπης Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στις Βερσαλλίες. Παράλληλα, δήλωσε πως έως τα μέσα Μαΐου θα παρουσιαστεί η πρόταση για την απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακα έως το 2027.

    Μισέλ: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα σχέδιο για τον επόμενο χειμώνα
    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται ένα σχέδιο για την ενέργεια για τον επόμενο χειμώνα, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της Κομισιόν για την απεξάρτηση της ένωσης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

    “Θέλουμε να ελευθερωθούμε από την εξάρτηση [από τη Ρωσία] και φυσικά για τον επόμενο χειμώνα χρειαζόμαστε ένα συγκεκριμένο σχέδιο”, ανέφερε ο Μισέλ μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των ηγετών στις Βερσαλλίες.

    Μακρόν: Είμαστε έτοιμοι και για νέες κυρώσεις, όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι
    Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. υιοθέτησαν άμεσα τον πρώτο γύρο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία και υπογράμμισε ότι είναι έτοιμοι να κάνουν και περισσότερα εάν χρειαστεί.

    “Είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε και νέες κυρώσεις, όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι”, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνόδου κορυφής των ηγετών στις Βερσαλλίες, όπως μεταδίδει το Reuters.

    Ο Μακρόν υπογράμμισε ότι το μήνυμα που έχουν στείλει οι ηγέτες στην Ουκρανία είναι ξεκάθαρο: “Ο δρόμος προς την Ευρώπη είναι ανοιχτός“, δήλωσε.

    Σημείωσε εξάλλου ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ουκρανία να χτίσει και πάλι ό,τι κατέστρεψε η Ρωσία κατά τη διάρκεια του πολέμου.

    Διαβάστε επίσης

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ έχει αρκετό LNG ως το τέλος του χειμώνα

    Κομισιόν: Αυτό είναι το σχέδιο για την ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία

    Φον ντερ Λάιεν: Η καρδιά μου είναι με όλες τις Ουκρανές



    ΣΧΟΛΙΑ