ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Πράσινο φως» από το Ecofin για το ελληνικό σχέδιο SAFE – Έως 787,7 εκατ. ευρώ για αμυντικές επενδύσεις
Συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό είχε τη Δευτέρα στο Παρίσι ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας Αντρίι Σιμπίχα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του τετ α τετ με τον Γάλλο ομολόγό του Εμανουέλ Μακρόν.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Ουκρανού ΥΠΕΞ, έγινε “ουσιαστική και σημαντική συζήτηση με επίκεντρο τις ειρηνευτικές προσπάθειες, τη Συμμαχία των Προθύμων και την ουκρανο-γαλλική συνεργασία στον τομέα της άμυνας”.
Παράλληλα, έκανε λόγο για συντονισμό “σε ευρωπαϊκά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικής χρήσης του μηχανισμού SAFE για την ανάπτυξη κοινών έργων με την Ουκρανία, της περαιτέρω συνεισφοράς στην πρωτοβουλία PURL του ΝΑΤΟ και της απόφασης να καταστεί δυνατή η πλήρης χρήση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη στήριξη της Ουκρανίας”.
“Είμαι ευγνώμων στη Γαλλία για την αξιοσημείωτη υποστήριξη της και αναμένω μια πολύ επιτυχημένη επίσκεψη του προέδρου Ζελένσκι σήμερα”, καταλήγει.
As part of President @ZelenskyyUa’s visit to France and talks with President @EmmanuelMacron, I was glad to meet with my colleague @jnbarrot.
We had as always meaningful and important discussion focused on peace efforts, the Coalition of the Willing, and the Ukrainian-French… pic.twitter.com/14ULDR5urY
— Andrii Sybiha 🇺🇦 (@andrii_sybiha) December 1, 2025
Διαβάστε επίσης
Ρωσία: «Οι δηλώσεις του ΝΑΤΟ για προληπτικό πλήγμα είναι ανεύθυνες και οδηγούν σε κλιμάκωση»
Πειραιώς: Μικτή η εικόνα στα βασικά αγροτικά εμπορεύματα – Πού κινούνται ζάχαρη, σιτάρι, βαμβάκι
Πλεύρης: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν – Κατά 50% μειωμένες ροές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απάντηση-«φωτιά» της Ελλάδας στον ΟΗΕ κατά της Τουρκίας: «Αναφαίρετο το δικαίωμα στα 12 μίλια»
- Γεωργιάδης για Μυρτώ: Κανείς δεν θα παίζει με το ΕΣΥ – Ξεκινά ΕΔΕ για τις «τραγικές συκοφαντίες»
- Νέο επεισόδιο στο Στενό του Ορμούζ: Και τέταρτο πλοίο χτυπήθηκε από «άγνωστο βλήμα» σε λίγες ώρες
- Η αστυνομία ζητά πληροφορίες για θανατηφόρο τροχαίο στην Ηλιούπολη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.