• Διεθνής πολιτική

    Ουκρανικός στρατός: Ανακατέλαβε εδάφη στην ανατολική Ουκρανία

    • NewsRoom


    Ο Ουκρανικός στρατός προχώρησε στην ανακοίνωση της ανακατάληψης από τους Ρώσους μίας περιοχής κοντά στο Ντονέτσκ. Αξίζει να υπενθυμιστεί πως σήμερα ξεκίνησαν τα δημοψηφίσματα προσάρτησης των περιοχών που έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους.

    “Ο ουκρανικός στρατός κατέλαβε τη Γιατσκίβκα”, ανακοίνωσε στην τηλεόραση ο Ολεκσίι Γκρόμοφ, αξιωματούχος του Γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Η κατάληψη αυτής της τοποθεσίας στην ανατολική όχθη του ποταμού Οσκίλ φαίνεται να επιβεβαιώνει τη συνέχιση μιας ουκρανικής αντεπίθεσης που έχει ήδη επιτρέψει στο Κίεβο να ανακαταλάβει αρκετές χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στη γειτονική περιοχή του Χαρκόβου.

    Αποκατέστησαν τον έλεγχο στο Μπαχμούτ

    “Οι Ουκρανοί έχουν επίσης αποκαταστήσει τον έλεγχό τους σε θέσεις νότια του Μπαχμούτ”, μια πόλη-κλειδί στην περιοχή του Ντονέτσκ που αποτελεί στόχο για εβδομάδες ρωσικών επιθέσεων, είπε ο Γκρόμοφ.

    Τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση εδαφών από τη Ρωσίας ξεκίνησαν σήμερα σε περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από τη Μόσχα, δημοψηφίσματα που χαρακτηρίζονται “χαλκευμένα” από το Κίεβο και τη Δύση και σηματοδοτούν μια μεγάλη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

    Διαβάστε επίσης

    Στάνο για το τετ α τετ των ΥΠΕΞ Ουγγαρίας-Ρωσίας: «Εναπόκειται στα κράτη-μέλη να αποφασίζουν ποιους θα συναντούν»

    Επιστράτευση στην Ρωσία: Στο μέτωπο ή στην φυλακή οι διαδηλωτές

    Τραβάει το σχοινί ο Ερντογάν: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την σφαγή της Τριπολιτσάς



    ΣΧΟΛΙΑ