ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ουκρανίας, Κιρίλο Σεβτσένκο ζήτησε σήμερα από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία όλων των ρωσικών τραπεζών που υπάγονται στη δικαιοδοσία τους και να αναστείλουν την πρόσβασή τους στις αγορές τους και τις τράπεζες.
«Σας προτρέπουμε να λάβετε αποφάσεις που θα βοηθήσουν στη διεθνή καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», είπε ο Σεβτσένκο σε ανακοίνωσή του.
Σε ξεχωριστή επιστολή και ανάρτηση του στο Facebook, ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Σέργκι Μαρσένκο προέτρεψε τις μεγάλες δυτικές τράπεζες και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων όπως η Morgan Stanley, η BlackRock, η HSBC, η Deutsche Bank, η JPMorgan και άλλες να διακόψουν τους δεσμούς τους με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.
«Η μάχη για τη δημοκρατία και την ελευθερία δίνεται τώρα. Αυτές είναι οι ίδιες αξίες, οι οποίες στηρίζουν τις δεσμεύσεις σας να τηρείτε τα πρότυπα καλής Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης», ανέφερε ο Μαρσένκο στη σημερινή του επιστολή.
«Σας απευθύνω έκκληση, εξ ονόματος κάθε Ουκρανού, ζητώντας να απομονώσετε τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας από τις δραστηριότητές σας και να εγκαταλείψετε αυτές τις αγορές».
Διαβάστε επίσης
Ρωσία: Το BBC ανέστειλε τη λειτουργία του στην Ρωσία – Αποσύρει τους δημοσιογράφους του από τη χώρα
Γερμανία: Το SPD αφαιρεί τον Σρέντερ από τη λίστα των μεγάλων σοσιαλδημοκρατών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Louis Vuitton και το στοίχημα της πολυτελούς ομορφιάς: Μπορεί ένα κραγιόν των 160 δολαρίων να αλλάξει τους κανόνες της αγοράς;
- ΕΤΑΔ: Ποιοι μεγάλοι παίκτες συνεχίζουν στη «μάχη» για την Ακτή Βουλιαγμένης
- Διορθώσεις στη Wall Street λίγο πριν την ομιλία του Πάουελ – Τι περιμένουν οι επενδυτές
- Cosmote Telekom: Ιστορική συμφωνία για το ΟΑΚΑ – Τι σηματοδοτεί
