ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ζελένσκι: Ζητάει επιπλέον 70 δισ. ευρώ από την ΕΕ για τον πόλεμο το 2027 – Στα 155 δισ. το κόστος του πολέμου το 2027
Επίθεση με drone δέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που βρισκόταν 150 μέτρα από την ελληνική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι είναι καλά από την ελληνική αποστολή, στην οποία μετέχουν πλην του πρωθυπουργού 8 άτομα και η ασφάλειά τους.
Ειδικότερα, μετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, η Άννα Μαρία Μπούρα, διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, η Κύρα Κάπη, η Αριστοτελία Πελώνη και ο Αλέξανδρος Μαράκης, όπως και ο προσωπικός φωτογράφος και ο προσωπικός οπερατέρ του κ. Μητσοτάκη.
«Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του Πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής», ανέφεραν επίσημα κυβερνητικές πηγές.
Γύρω στα 45 λεπτά η συνάντηση Μητσοτάκη – Ζελένσκι
Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος την Ουκρανία και συγκεκριμένα την Οδησσό όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ στην Ουκρανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο λιμάνι της πόλης με το τετ α τετ τους να κρατά 15 λεπτά περισσότερο του προγραμματισμένου, δηλαδή 45 λεπτά.
Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, Μητσοτάκης και Ζελένσκι επισκέφθηκαν πριν λίγο βομβαρδισμένο κτίριο, όπου άφησαν λίγα λουλούδια.
Δείτε βίντεο:
‼️??? BREAKING Powerful explosion in Odessa, where the Prime Minister of #Greece was supposed to meet with #Zelensky.
? Air raid alarm and an explosion in Odessa.
Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis was supposed to visit the city today to meet with President Zelensky. pic.twitter.com/sp5k9kEZkc
— Maimunka News (@MaimunkaNews) March 6, 2024
Διαβάστε επίσης:
Λοβέρδος για καταδίκη Μπελέρη: Απτή απόδειξη ότι κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν υπάρχει
Μητσοτάκης: Επίσκεψη στην Ουκρανία – Συνάντηση με Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιώργος Νίκας: Από τα Wendy’s και το αμερικανικό όνειρο στα καλλυντικά του Μπραντ Πιτ – Μια επιχειρηματική ζωή γεμάτη ανατροπές
- Βάσια Κωσταρά: Τι είναι το παραγαγγλίωμα που αντιμετώπισε
- Αντίστροφη μέτρηση για την έρευνα βυθού του GSI – Τι σημαίνει για τον ΑΔΜΗΕ
- NIGO JET: Οι ιδιωτικές πτήσεις αποκτούν δημιουργική υπογραφή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.