• Διεθνής πολιτική

    Ουκρανία: Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι – Κανένα θέμα με την ασφάλεια Μητσοτάκη και της ελληνικής αποστολής

    • NewsRoom
    Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Κυριάκος Μητσοτάκης

    Βολοντίμιρ Ζελένσκι – Κυριάκος Μητσοτάκης


    Επίθεση με drone δέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που βρισκόταν 150 μέτρα από την ελληνική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι είναι καλά από την ελληνική αποστολή, στην οποία μετέχουν πλην του πρωθυπουργού 8 άτομα και η ασφάλειά τους.

    Ειδικότερα, μετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, η Άννα Μαρία Μπούρα, διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, η Κύρα Κάπη, η Αριστοτελία Πελώνη και ο Αλέξανδρος Μαράκης, όπως και ο προσωπικός φωτογράφος και ο προσωπικός οπερατέρ του κ. Μητσοτάκη.

    «Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του Πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής», ανέφεραν επίσημα κυβερνητικές πηγές.

    Γύρω στα 45 λεπτά η συνάντηση Μητσοτάκη – Ζελένσκι

    Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος την Ουκρανία και συγκεκριμένα την Οδησσό όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ στην Ουκρανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο λιμάνι της πόλης με το τετ α τετ τους να κρατά 15 λεπτά περισσότερο του προγραμματισμένου, δηλαδή 45 λεπτά.

    Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.

    Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, Μητσοτάκης και Ζελένσκι επισκέφθηκαν πριν λίγο βομβαρδισμένο κτίριο, όπου άφησαν λίγα λουλούδια.

    Δείτε βίντεο:

    Η ισχυρή έκρηξη στην Οδησσό έγινε λίγο πριν τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ουκρανό πρόεδρο. Αμέσως στην περιοχή σήμανε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Λοβέρδος για καταδίκη Μπελέρη: Απτή απόδειξη ότι κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν υπάρχει

    Παύλος Μαρινάκης: Ο κ. Κασσελάκης να δώσει απαντήσεις αντί να καταφεύγει σε επίθεση κατά της Δικαιοσύνης

    Μητσοτάκης: Επίσκεψη στην Ουκρανία – Συνάντηση με Βολοντίμιρ Ζελένσκι



    ΣΧΟΛΙΑ