ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Λιθουανία ανακαλεί την 1η Ιουνίου τον πρεσβευτή της στη Ρωσία, όπως αναφέρει το προεδρικό διάταγμα που υπεγράφη σήμερα, χωρίς να προβλέπεται αντικατάστασή του.
Η χώρα της Βαλτικής, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, είναι από τους πιο έντονους επικριτές της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Στις 4 Απριλίου, είχε απελάσει τον ρώσο πρεσβευτή στο Βίλνιους, αφότου η Ουκρανία κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι σκότωσαν αμάχους στην πόλη Μπούτσα.
Μάλιστα, η λιθουανική κυβέρνηση είχε υπογραμμίσει τότε πως σκοπεύει να υποβαθμίσει το επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Χένρι Κίσινγκερ: Κύριος στόχος το ουδέτερο καθεστώς στην Ουκρανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελβετία: Υπέρ της θέσπισης αυστηρότερων κανόνων για τη χρήση social media από ανήλικους
- Ιταλία: Η Μελόνι εξετάζει αλλαγές σε κρατικές εταιρείες μετά το πλήγμα της στο δημοψήφισμα
- Το Ιράν απειλεί το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln
- Chevron: Παραμένουν οι ζημιές στο εργοστάσιο φυσικού αερίου Wheatstone LNG στην Αυστραλία από την κακοκαιρία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.