Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ουκρανία: H Wagner αποσύρει τις δυνάμεις της από το Μπαχμούτ

Γιεβγκένι Πριγκίοζιν

Γιεβγκένι Πριγκίοζιν

Αποσύρει τις δυνάμεις της από την Μπαχμούτ, η ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Γεβγκένι Πριγκόζιν, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram.

Όπως διατείνεται ο Πριγκόζιν, οι μαχητές του θα αποσυρθούν και θα αντικατασταθούν από τον ρωσικό τακτικό στρατό.

«Αποσύρουμε τις μονάδες μας από την Μπαχμούτ. Από σήμερα στις 5:00 το πρωί, 25 Μαΐου, έως την 1η Ιουνίου, οι περισσότερες μονάδες θα μεταφερθούν σε στρατόπεδο στα μετόπισθεν. Παραδίδουμε τις θέσεις μας στον στρατό», ανέφερε σε βίντεο.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε την κατάληψη της Μπαχμούτ, μετά την μεγαλύτερη και πιο αιματηρή μάχη του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, την Κυριακή, η Ουκρανία διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της εξακολουθούν να κινούνται στα πλευρά της Μπαχμούτ και σκοπεύουν να περικυκλώσουν την κατεστραμμένη πόλη.

Επί τόπου,  βρέθηκε ο επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι, που υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν ακόμη ένα «ασήμαντο», όπως παραδέχτηκε, τμήμα της Μπαχμούτ αλλά αυτό θα τους επιτρέψει να μπουν στην πόλη όταν αλλάξει η κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: 

Πριγκόζιν: Η «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας ήταν μια «αποτυχία»

Ουκρανία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει πως η μάχη για το Μπαχμούτ τελείωσε