• Διεθνής πολιτική

    Οργή Ερντογάν για τον πρέσβη των ΗΠΑ – «Ψηφίστε με για να δώσω μάθημα στον Μπάιντεν»

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Την οργισμένη αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε η απόφαση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα να συναντηθεί με τον υποψήφιο της ενωμένης  αντιπολίτευσης στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

    Ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας σε εκδήλωση των Γκρίζων Λύκων, επιτέθηκε κατά του Αμερικανού πρέσβη, , Τζέφρι Φλέικ, αλλά και κατά του ίδιου του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καλώντας μάλιστα τους πολίτες της Τουρκίας να τον στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές προκειμένου «να δώσει ένα μάθημα στις ΗΠΑ και τον Μπάιντεν».

    «Ο Τζο Μπάιντεν μιλάει από εκεί. Τι κάνει εδώ ο πρεσβευτής του; Συναντά τον Κεμάλ. Ντροπή σας, βάλε το μυαλό σας να δουλέψει. Είσαι ένας πρεσβευτής. Ο συνομιλητής σου εδώ είναι ο πρόεδρος. Πώς θα σηκωθείς μετά από αυτό και θα ζητήσεις ραντεβού με τον πρόεδρο; Οι πόρτες μας είναι κλειστές γι’ αυτόν, δεν μπορεί πλέον να μπει. Γιατί; Πρέπει να ξέρει τη θέση του», δήλωσε ο Ερντογάν την Κυριακή.

    «Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα στην Αμερική. Από τη μια ο Mπάιντεν μιλάει από εκεί, από την άλλη ο πρέσβης του εδώ πάει και επισκέπτεται τον Κεμάλ. Θα πρέπει ως πρέσβης να ξέρει τα καθήκοντα του. Όσο δεν μαθαίνεις, δεν μπορείς να μπεις σε αυτή την πύλη (της προεδρίας)!».

    Υπενθυμίζεται πως πριν τους καταστροφικούς σεισμούς στην ανατολική Τουρκία, οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας είχαν φτάσει το ναδίρ, με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού να κατηγορεί μάλιστα τον Τζέφρι Φλέικ ότι προσπαθεί να ανατρέψει την κυβέρνηση Ερντογάν, ζητώντας του να  «βγάλει τα βρώμικα χέρια του από την Τουρκία».

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εύχεται ο Πούτιν να περάσει την υπόλοιπη ζωή του σε ένα υπόγειο χωρίς τουαλέτα

    Ισραήλ: Ο Νετανιάχου αναβάλλει την αποπομπή του υπουργού Άμυνας Γ. Γκάλαντ

    Η ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΑΕ, στη συνάντηση Ν. Δένδια με τον Εμιρατινό ΥΠΕΞ



    ΣΧΟΛΙΑ