Διεθνής πολιτική

Ομέρ Τσελίκ σε Παναγιωτόπουλο: Μην κάνετε τέτοια αστεία, θα γυρίσουν μπούμερανγκ στην Ελλάδα

Ομερ Τσελίκ

Ο Ομέρ Τσελίκ


Προκλητική απάντηση στις προειδοποιήσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου έδωσε ο Ομερ Τσελίκ, εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, αναφορικά με το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής με την Τουρκία σε περίπτωση που επιχειρήσει να προχωρήσει σε έρευνες στο Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα για κλιμάκωση της έντασης, υποστηρίζοντας πως η Τουρκία είναι κράτος δικαίου και αποτελεί προτεραιότητά της η νόμιμη προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της.

Απευθυνόμενος στον Έλληνα υπουργό, τον «προειδοποίησε» να μην κάνει «τέτοια αστεία» περί στρατιωτικής σύγκρουσης.

«Λέμε στον Έλληνα υπουργό να μην κάνει τέτοια άσχημα αστεία. Εξάλλου καμία πλευρά δεν μπορεί να τα λάβει σοβαρά υπόψη της. Αυτά τα αστεία θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.

Και πρόσθεσε: «Με τέτοια άσχημα αστεία δείχνετε ότι δεν διαθέτετε το απαραίτητο επίπεδο νοημοσύνης. Όλοι γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός είναι ένας από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο και ότι είναι αναμφισβήτητη η ισχύς και η αποφασιστικότητά του».ΣΧΟΛΙΑ