ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε απόψε ότι θα κλείσει το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και θα περιορίσει ταυτόχρονα τον αριθμό των Ρώσων διπλωματών στη ρωσική πρεσβεία της Χάγης.
«Η Ρωσία συνεχίζει να προσπαθεί να εισαγάγει κρυφά πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών στην Ολλανδία, υπό την κάλυψη της διπλωματίας. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε και δεν θα το επιτρέψουμε» ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Βόπκε Χούκστρα.
«Ταυτόχρονα, η Ρωσία αρνείται να δώσει βίζα σε Ολλανδούς διπλωμάτες για να εργαστούν στο προξενείο της Αγίας Πετρούπολης ή στην πρεσβεία της Μόσχας», πρόσθεσε. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να μειωθεί ο αριθμός των Ρώσων διπλωματών στην πρεσβεία της Χάγης, ώστε να είναι ισάριθμοι με τους Ολλανδούς που εργάζονται στην ολλανδική πρεσβεία στη Μόσχα. «Επομένως, ένας αριθμός διπλωματών θα πρέπει να φύγει από τη χώρα εντός δύο εβδομάδων» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό τους.
Η κυβέρνηση διέταξε επίσης να κλείσει μέχρι την Τρίτη η ρωσική εμπορική υπηρεσία στο Άμστερνταμ.
Διαβάστε επίσης:
Διπλωματικές πηγές: Ευπρόσδεκτη κάθε κίνηση προς την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από την Barbie στη Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Πώς η Μάργκοτ Ρόμπι επενδύει στο πιο επικερδές brand της ποπ κουλτούρας
- O «σασμός» Μητσοτάκη – Δένδια στο Πεντάγωνο και τα κρυφά μηνύματα μιας καλοστημένης παράστασης
- Η (κατάφορα άδικη) αποβολή του Έσε του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη φέρνει «σεισμό» και αλλαγή κανονισμών!
- Alpha Bank: Ο Αντρέα Ορσέλ πήρε fit & proper για το 33% της τράπεζας – Θα πάει για δημόσια προσφορά η UniCredit;