• Διεθνής πολιτική

    Όλαφ Σολτς: Πιθανή η εφαρμογή πλαφόν στις τιμές πετρελαίου

    • NewsRoom
    Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς

    Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς


    Το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί πλαφόν στις τιμές πετρελαίου έθιξε σε συνέντευξή του ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ενώ τόνισε ότι η Γερμανία θα σταθεί στο πλευρό της ΕΕ όσον αφορά το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης.

    Ο Καγκελάριος τόνισε ότι η Γερμανία ως η μεγαλύτερη χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομία και τον μεγαλύτερο πληθυσμό στο κέντρο της Ευρώπης έχει ειδικό καθήκον απέναντι στην ΕΕ ενώ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια κατά των Βρυξελλών για να ευχαριστήσει το εγχώριο κοινό.

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να χειριστεί αυτές τις δύσκολες στιγμές με αλληλεγγύη, αυτό είναι κάτι στο οποίο δεσμεύομαι ρητά», είπε ο Σολτς σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

    «Πιστεύω ότι, ως η μεγαλύτερη χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομία και τον μεγαλύτερο πληθυσμό στο κέντρο της Ευρώπης, έχουμε ένα ειδικό καθήκον».

    Η Γερμανία δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια κατά των Βρυξελλών για να ευχαριστήσει το εγχώριο κοινό, πρόσθεσε.

    «Είμαστε αυτοί που πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, ώστε να επιτευχθεί πρόοδος και βιωσιμότητα στην Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι στο οποίο δεσμεύομαι», υπογράμμισε ο Όλαφ Σολτς.

    Διαβάστε επίσης:

    Σολτς: Στηρίζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας παρά την ενεργειακή κρίση



    ΣΧΟΛΙΑ