ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Υπάρχει και πάλι η απειλή πολέμου στην Ευρώπη (…) Αυτό που διακυβεύεται είναι η ειρήνη στην Ευρώπη», προειδοποίησε ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς από το βήμα της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια και τόνισε ότι «ο κίνδυνος δεν έχει αποτραπεί».
Η μόνη δυνατότητα είναι οι διαπραγματεύσεις, σημείωσε ο κ. Σολτς, αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση και επανέλαβε αφενός ότι «τίποτα δεν δικαιολογεί τη συγκέντρωση τόσων στρατιωτών στα σύνορα» και αφετέρου ότι κάθε χώρα είναι ελεύθερη να επιλέξει τους συμμάχους της, «κάτι που είχε αποδεχθεί και η Μόσχα». Επιπλέον, δήλωσε, δεν μπορεί να εννοηθεί ένα casus belli για ένα θέμα (ενν. την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ) το οποίο δεν βρίσκεται καν υπό συζήτηση αυτή τη στιγμή.
Ο Καγκελάριος υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι «περαιτέρω παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας θα έχει υψηλό κόστος για τη Ρωσία», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι διπλωματικοί δίαυλοι πρέπει να διατηρηθούν. Είμαστε υπέρ της όσο το δυνατόν περισσότερης διπλωματίας, χωρίς όμως να είμαστε και αφελείς», ανέφερε.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Αίτημα στον ΓΓ του ΝΑΤΟ περισσότερη βοήθεια για την αντιαεροπορική άμυνα
- Κόλπος του Άντεν: Ισχυρή έκρηξη κοντά σε δεξαμενόπλοιο – Σενάρια για επίθεση
- ΗΠΑ: Η Πολιτεία του Νέου Μεξικού προσέφυγε κατά του υπ. Δικαιοσύνης ζητώντας πρόσβαση στα αρχεία Έπστιν
- Κολομβία: Εντοπίστηκε λεωφορείο με 420 κιλά εκρηκτικών πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.