ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι ευρωπαίοι σύμμαχοι πρέπει να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ειρηνευτική διαπραγμάτευση για την Ουκρανία, την ώρα που μια τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν τροφοδοτεί φόβους για αποκλεισμό των Ευρωπαϊκών δυνάμεων.
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Βανς απάντησε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις δίπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και την Ουκρανία.
«Ασφαλώς και πρέπει. Ασφαλώς», δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι Ευρωπαίοι οφείλουν να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες στους κόλπους του ΝΑΤΟ για να «μοιρασθούν το βάρος» της άμυνας της ηπείρου.
Διαβάστε επίσης:
Βρετανία: Νέες κυρώσεις κατά συμμάχων του Πούτιν
Κώστας Τσουκαλάς για Τέμπη: Πολύ βαριά εκτεθειμένος ο πρωθυπουργός
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ουκρανία: Συνομιλίες με ΗΠΑ και Ευρωπαίους για την ανοικοδόμηση πριν από το Άμπου Ντάμπι
- Μητσοτάκης για Μασκ: Δεν μπορείς να αγοράσεις μια εκλογή, όσο πλούσιος κι αν είσαι
- Μερτς μετά τις ενδιάμεσες: Ο Τραμπ θα παρακάμψει το Κογκρέσο με εκτελεστικά διατάγματα
- Reuters: Πώς η σαρωτική νίκη των Δημοκρατικών θα μπορούσε να αλλάξει την ενεργειακή πολιτική των ΗΠΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.