• Διεθνής πολιτική

    Όλαφ Σολτς: Η Γερμανία θα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει την Ουκρανία

    • NewsRoom
    Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς

    Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς


    Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κάλεσε σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να τερματίσει άμεσα τον “καταστροφικό πόλεμο” στην Ουκρανία, ενώ δεσμεύτηκε πως η στήριξη προς το Κίεβο θα συνεχιστεί με κάθε δυνατό τρόπο, μέχρι το Κρεμλίνο να αποσύρει τα στρατεύματα του, όπως μεταδίδει το Reuters.

    “Να αποσύρει ο Πούτιν τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία και μέχρι τότε, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία”, δήλωσε στην Bundestag, την Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

    Η Γερμανία παραδίδει όπλα στην Ουκρανία από τις στρατιωτικές αποθήκες της τα οποία “τίθενται άμεσα στη διάθεση της χώρας και είναι αποτελεσματικά”, πρόσθεσε ο Γερμανός καγκελάριος.

    “Ο στόχος μας πρέπει να είναι η Ρωσία να μην νικήσει στον πόλεμο”, υπογράμμισε.

    Ανέφερε ταυτόχρονα ότι η Γερμανία βρίσκεται σε εμπιστευτικές συζητήσεις με το Κίεβο για πιθανές εγγυήσεις ασφαλείας που θα μπορούσε να προσφέρει στην Ουκρανία προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια της μετά τη ρωσική εισβολή.

    “Διεξάγουμε συζητήσεις για τις εγγυήσεις με την Ουκρανία. Οι συζητήσεις αυτές είναι εμπιστευτικές”, ανέφερε.

    Η Ουκρανία έχει προτείνει ως εναλλακτική για τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, κάτι που η Ρωσία έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί, μεμονωμένες χώρες όπως η Γερμανία, η Τουρκία ή η Κίνα να προσφέρουν εγγυήσεις με ένα παρόμοιο αποτέλεσμα.

    Διαβάστε επίσης

    Σολτς: Προανήγγειλε την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για τη σφαγή στην Μπούκα

    Σολτς: Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε για το ρωσικό φυσικό αέριο σε ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ