• Διεθνής πολιτική

    ΟΗΕ: Ξεκίνησαν στη Γενεύη οι συνομιλίες για την παράταση της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή σιτηρών

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες (Ιταλικό σχέδιο ειρήνευσης για την Ουκρανία παραδόθηκε στον ΟΗΕ - Τι προβλέπει)

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες


    Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε σήμερα τη δέσμευσή του στη λεγόμενη Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας, η οποία επιτρέπει τις εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια, με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες να διαβεβαιώνει πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει σε ισχύ.

    «Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και τη συνέχιση της Πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε ύστερα από τις συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων της ρωσικής κυβέρνησης και του ΟΗΕ στη Γενεύη.

    Η Μόσχα τάσσεται υπέρ της ανανέωσης της συμφωνίας, αλλά αυτήν τη φορά μόνο για 60 ημέρες, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν. Η συμφωνία, που ανανεώθηκε για 120 ημέρες τον Νοέμβριο, ισχύει μέχρι τις 18 Μαρτίου.

    Διαβάστε επίσης

    Ντόναχιου: Οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι σε καλή κατάσταση



    ΣΧΟΛΙΑ