ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, υπενθύμισε σήμερα, κατά τις επαφές που είχε με τις νέες λιβυκές αρχές, ότι είναι αναγκαίο να αποχωρήσουν από τη Λιβύη οι ξένοι στρατιώτες και μισθοφόροι, ανέφερε ο εκπρόσωπός του.
Ο Αντόνιο Γκουτέρες μίλησε ξεχωριστά με τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου, Μοχάμαντ αλ Μένφι και τον μεταβατικό πρωθυπουργό Άμπντελ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.
«Σε αυτές τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι ο ΟΗΕ είναι διατεθειμένος να στηρίξει τις εκλογές στη Λιβύη, ότι πρέπει να τηρείται η εκεχειρία και να αποσυρθούν οι ξένες δυνάμεις», είπε ο εκπρόσωπός του, Στεφάν Ντουζαρίτς, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Τον Δεκέμβριο, στη Λιβύη υπήρχαν περίπου 20.000 μισθοφόροι και ξένοι στρατιώτες. Όταν ρωτήθηκε αν ο ΟΗΕ έχει διαπιστώσει ότι ξεκίνησε η αποχώρηση αυτών των δυνάμεων, ο εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά. «Δεν είχα κάποια πρόσθετη πληροφορία για την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων. Θέλουμε να συμβεί αυτό το συντομότερο δυνατόν», είπε.
Ο Γκουτέρες συνεχάρη τους αλ Μένφι και Ντμπεϊμπά για την εκλογή τους και τόνισε ότι είναι σημαντικό να εργαστούν για τη διοργάνωση των εθνικών εκλογών, στις 24 Δεκεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρωσία: Εκατοντάδες drones έπληξαν τη Μόσχα – Δύο νεκροί και ζημιές σε διυλιστήριο
- Αθήνα: Νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη μικροεγκληματικότητα – Στο στόχαστρο «αλυσιδάκηδες» κλοπές και ναρκωτικά
- Διώρυγα Σουέζ: Αναμένει έσοδα 6 δισ. δολάρια μετά την ανάκαμψη κατά 42% τον Ιούλιο
- Μειώσεις τιμών: Ανοίγει η 2η φάση της Εθνικής Πρωτοβουλίας – 387 κωδικοί στο «μικροσκόπιο» για Νοέμβριο-Δεκέμβριο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.